• Muis Spiekerman-Bogert

    Remco Kriek

Deilse hond Muis Spiekerman-Bogert genomineerd voor prijs Mooiste Hond van Nederland

09-03-2018, 08:06 | Lezersnieuws | Menno

Betuwe/Rivierenland/Gemeente Geldermalsen/Deil: De bijna 4 ½ jaar oude viervoeter Muis Spiekerman-Bogert uit Deil is genomineerd voor de prijs van ‘De Mooiste Hond van Nederland’.

Wie is Muis Spiekerman-Bogert?                                                                                                                                                                         Muis (voorheen Muisje) is een dametje van bijna 4,5 jaar oud (21-10) met een eigen willetje die af en toe diva-trekjes heeft (heeft ze niet van de baas). Af en toe heeft ze van die buien waarvan ze weet dat dingen niet mogen, maar het toch lekker uitproberen. Muis is een echte vrij-doos. Mooie blonde dame (als pup was ze grijs, vandaar de naam, alleen het is een blonde geworden). Muis geniet van het leven als hond. Ze gaat overal mee naar toe. U kunt dan denken aan het openbaar vervoer, fiets (mandje voorop), auto (tas op de achterbank, in de gordel voor haar veiligheid met een kermis aan speelgoed om zich te vermaken), mee uit logeren bij vrienden van de baas, mee overnachten in hotels/B&B’s, meer naar restaurants (bakje water gaat mee, dekentje, kauwstaaf en mevrouw gedraagt zich voortreffelijk). Ze heeft veel hondenvriendjes en vriendinnetjes. Met 7 van haar soortgenoten (Rex, Prada, Max, Lizzy, Jasper, Hanna + Muis) heeft ze eind 2017 een bijdrage geleverd aan een promotiefilmpje wat in het teken stond van hondenlampjes en uitgelaten worden in het donker. 2 weken geleden had ze hiervoor een fotoshoot met een ander hondenvriendje (Rex). 1x per jaar gaat ze samen met de baas naar Animal Event (in 2018 voor 4e keer en gaat ze samen met haar nieuwe Puppy vriendin Chevy). 4 dagen per week gaat ze naar een pensioen en speelt ze met hondjes (iedere ochtend wordt ze gebracht en in de avond weer gehaald omdat de baasjes moeten werken). Ze heeft een TOP-leven.

Stem op Muis! Ga naar www.mooistehond.nl, typ in bij naam, Muis en bij Gemeente Geldermalsen. Links onderin je beeldschem komt haar foto tevoorschijn met een algemeen stukje over Muis als hond. Als je op haar foto klikt ga je naar het stemformulier.

Wat is de Prijs ‘De Mooiste Hond van Nederland?    

Vanaf  08 maart tot en met 13 april 2018 kan iedereen via www.mooistehond.nl stemmen op zijn of haar mooiste hond. De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury. Let op: indien je ervoor zorgt dat interactie tussen hond en baas te zien is op de door jouw ingezonden foto én dat de hond geheel in beeld is, krijg je tijdens de landelijke finale extra bonuspunten van de jury.