• Overhandiging waakmanden door Hillie de Vries DELA aan Adry Lacet en Pietie Kuper van SZR

    Frederiek Bazuin / SZR

DELA schenkt waakmand aan alle afdelingen van SZR

14-02-2019, 11:13 | Lezersnieuws | Angela

Hillie de Vries van DELA en Adry Lacet, verzorgende VIG op SZR locatie Walstede bezorgden bij alle afdelingen van SZR een waakmand. De mand is bedoeld om naasten en familie te ondersteunen in de laatste levensfase van hun geliefde.

 

Hoe is het idee ontstaan?

“Ik wilde graag de familie troost en aandacht kunnen bieden in de laatste levensfase van hun geliefde”, vertelt Adry Lacet, verzorgende VIG op Walste, enthousiast. “Dit omdat waken een emotionele en intensieve tijd is voor de familie en naasten. Tegelijkertijd moest ik mij voor mijn opleiding palliatieve zorg in Utrecht verdiepen in een onderwerp. De keuze had ik al snel gemaakt: waakmanden.

 

Hulp van DELA

Na een zoektocht kwam ik terecht bij Hillie de Vries van DELA in Tiel. Samen werkten wij het idee van de waakmand verder uit. In augustus schonk DELA 4 waakmanden aan de afdelingen van Walstede. Dit viel zo in de smaak dan ook collega’s van andere afdelingen van SZR interesse hadden in een waakmand. Ik zocht opnieuw contact met Hillie. En zij wilde wel meewerken. We waren dan ook blij verrast dat Hillie op in december 19 waakmanden kwam brengen voor de andere afdelingen van SZR. Pietie Kuper, de geestelijk verzorger van SZR, ontving van de Bijbelvereniging voor iedere mand een Bijbel.