Digi-Taalhuis Geldermalsen zoekt vrijwilligers

13-03-2018, 16:35 | Lezersnieuws | Bibliotheek

Bij het Digi-Taalhuis Geldermalsen in de Bibliotheek werken verschillende vrijwilligers. Karin is er daar één van en zij vertelt wat ze zoal doet.

“Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen. Ik zocht iets leuks om te doen, maar tegelijkertijd iets dat een ander zou helpen. Ik wil graag dat het zinvol is wat ik doe. Ik begeleid een Marokkaanse vrouw een keer in de week en soms twee keer. Ik help haar met de Nederlandse taal. Zij, ik noem haar nu even Aicha, maar zo heet ze niet echt,  is al eerder op Nederlandse les geweest. Dat ging goed, maar toen zij kinderen kreeg, stopte ze. Nu zijn de kinderen wat groter en gaan ze naar school. Aicha leert heel graag. Elke week lezen we een stukje uit de krant en dan leg ik de moeilijke woorden uit. We praten over het stukje en over Geldermalsen. Daarna gaan we bezig met een thema, bijvoorbeeld boodschappen doen of gezondheid. Van de coördinator van het Digi-Taalhuis krijg ik materiaal. We werken veel met de boekjes van Succes!. Die zijn leuk en kleurrijk.

Aicha en ik hebben elkaar goed leren kennen. We hebben allebei kinderen en dat schept wel een band. We lachen heel veel samen. Ik zie dat ze vooruit gaat en dat geeft me echt voldoening. Ik vind het echt leuk werk. Je wordt ook goed begeleid. Alle vrijwilligers krijgen een goede basistraining. En daarna kan je altijd aankloppen bij het DigiTaalhuis als je een vraag hebt of materiaal zoekt. Ik begeleid Aicha thuis, maar andere vrijwilligers doen het ook wel in het DigiTaalhuis op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Pluk. Laatst hebben we met alle vrijwilligers een bijeenkomst gehad. Dat was gezellig en ik heb er weer nieuwe dingen van geleerd die ik met Aicha zou kunnen doen. Nee, het verveelt me niet!”

Het Digi-Taalhuis zoekt nieuwe vrijwilligers ! Heeft u interesse  in mensen en in taal en heeft u één of twee dagdelen per week tijd?  Neem dan contact op met Welmoed Homan via mail  taalhuis.geldermalsen@ bibliotheekrivierenland of via telefoonnummer: 06-20293149.

U bent van harte welkom!

Meer informatie vindt u hier: https://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/taalhuis-geldermalsen.html