• God only knows

    filmdepot
  • Grâce à Dieu

    filmdepot

DRAMA BIJ LINGEFILM

23-05-2019, 20:58 | Lezersnieuws |

Komende week draait LingeFilm op vrijdag 31 mei om 20:30u en op woensdag 5 juni 20:00u Grâce à dieu. Daarin volgen wij het leven van Alexandre die in zijn jeugd werd misbruikt door een priester. Hij komt erachter dat diezelfde priester nog altijd met kinderen werkt. Met enkele lotgenoten komt hij in actie. Met verstrekkende gevolgen.

Op zaterdag 1 juni om 20:30u draait het Nederlandse drama God only knows. De familieverhoudingen tussen een broer en twee zussen komt onder druk te staan wanneer de broer hulpbehoevend wordt. De fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers/zussen is een feest van herkenning.

 

Grâce à Dieu is de meest recente film van regisseur Francis Ozon. De film werd eerder dit jaar bekroond met de Grote Juryprijs tijdens het filmfestival van Berlijn. In dit drama wordt hoofdpersoon Alexandre geconfronteerd met een jeugdtrauma waarin hij werd misbruikt door een priester. Hij komt erachter dat diezelfde priester uit zijn jeugd nog altijd met kinderen werkt. Alexandre is gelovig, gaat regelmatig naar de kerk en heeft zelf kinderen. Hij besluit met twee lotgenoten in actie te komen. Het meesterlijk vertelde verhaal laat ruimte voor vergelding en vergeving.

 

De Nederlandse film God only knows is de tragikomische vertelling over de gespannen relatie tussen een broer en zijn twee zussen. Thomas zit overspannen thuis. Angstig door uiteenlopende complottheorieën komt hij vrijwel nooit van de bank. Zijn zorgzame zus Doris pampert Thomas, en hij vindt het wel best. Artistieke zus Hannah heeft een andere visie op de situatie. Al snel komen de familieverhoudingen onder druk te staan.

 

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

KIDS-FILMS: aanvang zondag- en woensdagmiddag 14.30 uur. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.