• Cugnon Consort

    Cugnon Consort

een gouden combinatie

19-02-2019, 23:28 | Lezersnieuws | Sylvia

Bach, Bach en nog eens Bach; Zo luidt de titel van het programma van Muziek op de Dijk op 10 maart aanstaande in het kerkje in Deil.

Wat Shakespeare betekent voor de literatuur en Rembrandt voor de schilderkunst, betekent Johan Sebastiaan Bach voor de muziek:  een ijkpunt in de geschiedenis. Bach blaast en strijkt de oude taal van zijn voorgangers nieuw leven in. Hij doet dat zo geniaal, dat zijn muziek ons tot op de dag van vandaag ontroert, troost en amuseert. Zijn invloed werkt zelfs door in de popmuziek.

Wederom wordt een bewijs van deze bewering geleverd en wel op 10 maart in Deil door het Cugnon Consort onder leiding van Chris Duindam. Dan voert het Kamerorkest van het Consort drie prachtige composities uit van Bach, waaronder het Concert voor drie violen in D en het Concert viool in d.

In het Cugnon Consort, ontstaan in 2012, spelen jonge getalenteerde musici samen met ervaren collega’s waarbij zij regelmatig solopartijen spelen Zo verbinden jong talent en gerenommeerde musici zich en inspireren zij elkaar. Een gouden combinatie!

Op 10 maart gespeeld door de violisten Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Olivia Doflein en het Cugnon Consort.

Locatie        Kerkje van Deil, Deilsedijk 25

Aanvang    15.30 uur

Entree        € 15  volwassenen; € 7.50 kinderen tot 12 jaar/ CJP inclusief consumptie na afloop

Reserveren    www.muziekopdedijk.nl

reserveringen@muziekopdedijk.nl