• Uitreiking cheque Freule van Pallandtschool

  Coop
 • Uitreiking cheque De Waerdenburght

  Coop
 • Uitreiking cheque Klingelenburg

  Coop
 • Uitreiking cheque OBS De Rietschoof

  Coop

Eindresultaat Doekoe-actie bekend

03-12-2016, 06:11 | Lezersnieuws | Kaj van Groot Battavé

Coop Waardenburg reikt cheques uit aan basisscholen voor leukere schoolpleinen

Vier basisscholen uit Waardenburg, Tuil, Neerijnen en Opijnen hebben een cheque van Coop Waardenburg in ontvangst genomen. De scholen mogen het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, voor een leuker schoolplein. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen. De basisscholen ontvingen de cheque in het kader van de Doekoe Schoolplein-actie die Coop samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla Foods voor de derde keer heeft georganiseerd.

Klanten van de 260 Coop-supermarkten in Nederland hebben de afgelopen zes weken gespaard voor sport- en spelmaterialen voor honderden basisscholen uit de buurt. Klanten ontvingen bij aankoop van geselecteerde producten van Arla en Unilever Doekoe-munten, die zij konden doneren aan de deelnemende scholen. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu, na afloop van de actie, aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden. In totaal stellen Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie.

De Doekoe-actie stimuleert kinderen om meer buiten te gaan spelen. Daarom hebben alle scholen bij aanvang van de actie al een 6 meter lang springtouw ontvangen en kunnen de basisscholen diverse sport- en spelmaterialen aanschaffen met de uitgereikte cheques. Voor basisschool Freule van Pallandtschool is het grootste bedrag bij elkaar gespaard: €313.70. Basisschool De Waerdenburght (€288.10), Klingelenburg (€236.10) en OBS De Rietschoof (€191.60) eindigden op een mooie tweede, derde en vierde plaats. Medewerkers van Coop reikte de cheques uit: "Wij staan dicht bij onze klanten. Met de Doekoe-actie tonen we onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkel én stimuleren we kinderen om meer te bewegen. We wensen alle scholen veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen."