• Campagne Betuwewind

    Meedoen met Betuwewind, nog een week te gaan

Eindsprint voor Betuwewind

08-10-2018, 19:37 | Lezersnieuws | Angelique

De Burgerwindcoöperatie West-Betuwe bouwt komend jaar zeven windmolens. Vier bij verkeersplein Deil (onderdeel van de 11 molens die daar komen) en drie op de voormalige vuilstortplaats in Geldermalsen. Onder het motto 'Iedereen wint met Betuwewind' startte de coöperatie voor de zomer een ledenwerfcampagne. Meer dan 825 inwoners van de West-Betuwe en daarbuiten zijn inmiddels lid geworden van Betuwewind. Wie ook lid wil worden moet snel zijn, de campagne eindigt 15 oktober. 

Voedselbos
We zijn blij met al die inwoners van Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal, Buren, Culemborg en Tiel die zich bij ons hebben ingeschreven op Betuwewind.nl. En met het geld dat zij hebben ingelegd voor de bouw van de molens. Samen gaan we voor meer geld, meer groen en meer samenleving. Meer groen gaan we ook realiseren in de vorm van ons initiatief voor een voedselbos. De coöperatie heeft een herplantplicht voor de bomen die gekapt zijn voor de aanleg van een weg en kraanplaatsen bij knooppunt Deil. En in plaats van een regulier bos wil de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe een voedselbos. Om dit initiatief te stimuleren planten we voor elk lid een extra boom aan.  

Nog meedoen 
Afgelopen week was het Betuwewind-campagneteam aanwezig op het FilmFoodFestival van LingeFilm om het voedselbosinitiatief onder de aandacht te brengen en om inwoners van de toekomstige gemeente West Betuwe attent te maken op snel naderende deadline om lid te worden en te profiteren van de voordelen van Betuwewind. Het was een prachtige nazomerse zaterdag om geïnteresseerde bezoekers te spreken. "We merken dat veel burgers nog geïnteresseerd zijn om lid te worden, maar denken dat ze daar nog ruim de tijd voor hebben", aldus Gerlach Velthoven, voorzitter van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. "Ik druk onze leden en iedereen die nog lid wil worden, hierbij op het hart dit deze week te doen, want we sluiten echt op maandag 15 oktober aanstaande. Iedereen die voor die datum lid is geworden, de inleg heeft doorgegeven en zijn of haar gegevens goed heeft ingevuld op de website, doet mee! Dus ben je nog steeds van plan om even lid te worden, doe het nu, anders mis je de boot en dat zou jammer zijn. 

Voor meer informatie en inschrijven: www.betuwewind.nl.