• Bij het gemeentehuis

Geen AZC in Geldermalsen!

12-12-2015, 15:11 | Lezersnieuws | Isolde

Zaterdag 12 december hebben tientallen sympathisanten van het Identitair Verzet in het centrum en bij het gemeentehuis in Geldermalsen gestaan met spandoeken, flyers en posters uit protest tegen de voorgenomen plannen om 1.500 economische immigranten te plaatsen in de regio. Er zijn spandoeken en posters opgehangen om de komende protesten in te luiden en de gemeente onder de leiding van de Merkel van Geldermalsen te wijzen op het bestaand verzet. In de flyer staat meer informatie over de economische immigratie en een verwijzing naar een online petitie die in korte tijd al door 10% van de lokale bevolking ondertekend is (http://www.petities24.com/geen_azc_in_geldermalsen). Wij laten wij ons niet met een kluitje in het riet sturen!

De Merkel van Geldermalsen heeft deze ingrijpende beslissing genomen zonder inspraak van de inwoners van deze gemeente.

Voor dit megalomane plan bestaat geen draagvlak in de gemeenschap. Bij een laatste peiling bleek 81% van de ruwweg 3.000 stemmers een tegenstander te zijn van opvang van economische immigranten. 3.000 stemmers staat voor meer dan 20% van de lokale bevolking.

Van de mensen die vanaf een ander continent dwars door zes veilige landen zijn gereisd om hier aan te komen komt een groot deel voor de voorzieningen. En dat zeggen niet (alleen) wij, maar ook de officiële instanties en henzelf in interviews. Daarom opteren wij voor opvang in de eigen regio. Bij voorkeur in de buurlanden die nog niemand hebben opgevangen zoals bijvoorbeeld Saoedi Arabië, Koeweit en de VAE.