• Lana Gerssen

    Amanda van Loon - By Aman Fotografie

Geldermalsense makelaar beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

03-12-2018, 22:27 | Lezersnieuws | Lana

Lana Gerssen, makelaar en onderneemster uit Geldermalsen, is een pittige uitdaging aangegaan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Lana zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895 m) doorbrengt. 

 

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen Lana voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

 

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt. 

 

“Als moeder van kleine kinderen kan ik het niet aanzien dat 1 op de 6 kinderen in oorlog moet opgroeien. De oorlog kan ik niet stoppen, maar we kunnen er met zijn allen wel álles aan doen om het leven van oorlogskinderen zo "normaal" mogelijk te maken. War Child zet zich op een fantastische manier in om deze kinderen te helpen. Ik heb besloten hen te steunen door deze superspannende uitdaging aan te gaan”, aldus Lana. Hoewel zij al een heel eind is met het ophalen van het benodigde sponsorgeld, zal zij op 12 januari een benefietavond organiseren in De Beurs in Geldermalsen. “Het wordt een gezellige avond met muziek, drankjes, hapjes en een veiling voor War Child”. 

 

Ondersteuning

Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen. 

 

Wil jij Lana sponsoren?
Ben je enthousiast geworden en wil je Lana graag steunen? Ga dan naar haar persoonlijke actie-pagina via https://www.warchild.nl/actie/lanas-kili-challenge-voor-warchild. Eenieder is bovendien welkom bij de benefietavond op 12 januari vanaf 20 uur in Schenkerij De Beurs.