Geslaagde selectie BBQ op 11 mei (Animo – Ten Donck)

13-05-2019, 23:03 | Lezersnieuws | Eli

De titel zegt eigenlijk alles, de BBQ was verreweg het hoogtepunt in een toch wel bewogen competitiedag. 

Animo moest 3 weken geleden een behoorlijke tik verwerken nadat er in IJsselstein redelijk kansloos verloren werd van Fortissimo en er moest daarom afgerekend worden met de meest onvoorspelbare tegenstander denkbaar in deze klasse. In de beginfase van de wedstrijd leek dat geen probleem te vormen voor de onzen, want ondanks het achterverdedigen van de uitploeg sloeg Animo al snel een gat met een 5-1 voorsprong. Daarna leken er een aantal zaken niet helemaal lekker te lopen, ook in de afronding en Animo liet het tempo uit de wedstrijd halen door de tegenstander. Het vertrouwen zakte wat weg en Ten Donck kreeg de gelegenheid om op het vinkentouw te gaan zitten. Animo bleef eigenlijk de gehele 1e helft de baas en zag de tegenstander nooit dichterbij komen dan 2 doelpunten verschil. Het aanwezige publiek werd echter nauwelijks getrakteerd op een leuke wedstrijd en kon zich alleen maar verbazen over de gemiste kansen en kon af en toe sympathie opbrengen voor een scheidsrechter die zijn handen vol had aan constant pratende Ten Donck-spelers. Toch had men wellicht nog hoop op een uitstekende tweede helft, coach Jansen in ieder geval wel. Hij drukte het team op het hart dat als het tempo omhoog zou gaan dat de score veel sneller Animo’s kant op zou vallen. Maar de tweede helft werd nog beroerder dan de eerste. Beide ploegen worstelden met het maken van doelpunten en stapelden fout op fout. Animo bleef wel aan de goede kant van de score terwijl Ten Donck 10 minuten voor tijd dan toch echt een slotoffensief eruit perste. Voor het eerst werd het toch wel een beetje spannend, maar Animo hield stand ondanks dat de tegenstander 2 minuten voor het einde op 1 punt verschil kwam, dat was tevens ook de eindstand… Ik durf het bijna niet te typen, maar het werd 10 tegen 9 doelpunten.

Met deze zege op zak neemt Animo afstand van nummer 3 HKC, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Daarna kwam het absolute hoogtepunt van de dag, de jaarlijks terugkomende selectie-BBQ. De organisatie had weer een fantastisch scala aan vleessoorten, salades, fruit… Noem maar op en het was nog gezellig ook!
Volgende week reist Animo af naar Nuenen om te spelen tegen NKV, dan zullen er weer 2 punten gepakt moeten worden om nog promotie af te dwingen.