GO'97 en TOVO verdelen de punten en houden het spannend

16-04-2017, 18:10 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van GO'97 een uitwedstrijd tegen TOVO 2 in Utrecht. Beide teams stonden gelijk in de competitie en zijn de degradatie nog niet ontlopen. Winst bij deze wedstrijd was dus belangrijk voor beide teams.

In het begin van de wedstrijd zag het ernaar uit dat TOVO de wedstrijd gemakkelijk zou winnen, maar in de derde set vocht GO zich terug en bleken de dames uit Geldermalsen in staat om de schade te beperken tot een 3-2 verlies.

In de eerste en tweede set stond de verdediging van GO niet goed genoeg opgesteld, waardoor er onnodig ballen gemist werden. Ook lukte het niet om doeltreffend aan te vallen: de ballen werden te gemakkelijk over het net gespeeld. Hierdoor was het voor TOVO eenvoudig om een goede aanval op te bouwen en het thuisteam had al snel een behoorlijke voorsprong. GO wist zich aan het eind van beide sets nog redelijk te herstellen. Maar het herstel kwam te laat. Beide sets werden met 25-20 verloren.

En ook in de derde set dreigde het mis te gaan. Maar door een zeer sterke servicebeurt van Monique Kleijwegt en het feit dat er bij TOVO echt niets meer lukte, werd een achterstand van 24-16 weggewerkt naar een stand van 24-24. GO bleef bij de les en wist de set, door ontzettend hard te werken, uiteindelijk met 26-28 te winnen.

Vol vertrouwen begon GO aan de vierde set die, door sterke servicebeurten van Tamar Bakker en Martine Gomez, vrij eenvoudig gewonnen werd met 16-25. In de vijfde set ging het gelijk op, maar GO was net iets zwakker dan TOVO en verloor de set met 15-12.

Op zaterdag 21 april speelt GO een uitwedstrijd tegen Volleer in Leersum.

Er zijn nog vier teams die op de gevreesde 10e plek in de competitie kunnen eindigen en dan nog een P/D wedstrijd moeten spelen om een plek in de 1e klasse te behouden. In de laatste wedstrijden zal dus pas bepaald worden welk team nog een P/D wedstrijd moet gaan spelen.