• Sophia Rondón

    Lily-Ann Hooisma

Goud voor GVG turnster Sophia Rondón

19-12-2016, 11:53 | Lezersnieuws | Gymnastiek Vereniging Geldermalsen

Het was een druk turnweekend voor de GVG-gymnasten. Zaterdag 17 december stond voor een gedeelte van de tweede en derde divisie meisjes de eerste plaatsingswedstrijd op het programma. Behalve medailles zijn er tijdens deze wedstrijd startbewijzen voor de landelijke wedstrijden te verdienen.

Voor de instappers N2 (Jara van de Water en Myrthe van Bree) en voor de pupillen 1 N3 (Mayte Rondón en Myrthe van Toorn) was dit het debuut op de regionale wedstrijdvloer. De spanning zorgde hier en daar nog voor wat schoonheidsfoutjes, maar met de puntjes op de i moet het mogelijk zijn in januari toch enkele startbewijzen veilig te stellen.

Sophia Rondón promoveerde dit jaar naar de tweede divisie (jeugd 1 N3), een grote stap die goed heeft uitgepakt. Met strakke oefeningen die met veel overtuiging werden uitgevoerd wist ze op drie van de vier toestellen het beste cijfer te noteren, vooral haar balkoefening was een klasse apart. Ze kreeg dan ook verdiend de gouden medaille omgehangen met ruim twee punten voorsprong op de nummer 2. Een mooi uitgangspunt voor de landelijke finales.

In de keuze oefenstof turnde Elise de Waal (jeugd 2 E) een ijzersterke wedstrijd en bleef tot het laatste toestel het podium in zicht, de balkoefening was helaas wat onzeker geturnd waardoor ze daalde in het klassement, ze werd knap 10e in een sterk deelnemersveld. Jet Rijksen startte bij de junioren D prima op vloer, maar op de andere toestellen verliep het helaas niet zoals gehoopt.

De derde divisie junior 2 turners Bart Veluwenkamp en Jip Rijksen turnden op de zondag hun eerste voorwedstrijd van het District Mid-West. Op deze op zich staande wedstrijd hebben de jongens de kans hun wedstrijdoefeningen te toetsen. Bart turnde ondanks een gering aantal trainingsuren een stabiele wedstrijd. Met de hoogste score op het lastige onderdeel voltige liet hij zijn klasse zien. Jip, die in de afgelopen trainingsperiode vol overgave aan nieuwe elementen heeft gewerkt om zo aan hogere uitgangswaarden te komen, turnde op 3 van de 6 toestellen zijn nieuwe wedstrijdoefeningen. M.u.v. kleine stijlfoutjes en een grote landingsfout op sprong kan hij terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De jongens eindigde uiteindelijk op een respectievelijke 6e en 8e plaats. Voor de volledige uitslag zie www.gvg-geldermalsen.nl