• Mirthe van Grinsven en Myrthe van Bree

    Hanny Hooisma

GVG-turnsters meten zich in districtsfinale

19-03-2018, 20:12 | Lezersnieuws | GVG

Zaterdag 17 maart werd in Amersfoor de districtsfinale 3e divisie geturnd. Namens GVG turnden 3 turnsters mee. 

In wedstrijd 1 stond instapper Mirthe van Grinsven aan de start. Zij laat het hele seizoen al een flinke groei zien wat werd beloond met deze finale. Prima oefeningen zonder grote fouten zorgde voor een 19e plaats. 

Myrthe van Bree (pupil 1) is dit seizoen zeer stabiel tijdens wedstrijden. Ze maakte wederom indruk met haar mooie vloeroefening die beloond werd met 14 punten en een strakke rekoefening. Enkel op de balk werden met kleine wiebeltjes punten gemorst. Allround werd ze in een zeer sterk veld knap 9e. 

Bij de jeugd 1 N4 is Mirre Lammertink het hele jaar al in topvorm. Door goud en zilver in de voorwedstrijden was vooraf duidelijk dat ze om de medailles mee ging doen. Ook nu begon ze haar wedstrijd weer ijzersterk. Een ruime brugoefening bracht haar tot het tweede cijfer. Haar balkoefening was een klasse apart, alsof ze op de grond stond in plaats van een balk van 10 cm breed turnde zij met overtuiging en zonder wiebels een prachtige oefening. Helaas ging het op het laatste toestel vloer niet zoals vooraf gehoopt en verloor ze te veel punten waardoor ze genoegen moest nemen met een plaats net naast het podium. 

Myrthe van Bree en Mirre Lammertink komen op zondag 22 april nog in actie tijdens de halve finale.

Voor de volledige uitslag en foto's zie www.gvg-geldermalsen.nl