Halve uitglijder Animo tegen Gemini

12-12-2016, 15:51 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Animo moest afgelopen zaterdag aantreden in Gouda tegen het laag geklasseerde Gemini. De tegenstander baarde een paar weken geleden opzien door Viking in eigen hal te verslaan, maar legde het vorige week met duidelijke cijfers af bij Fortissimo. Met andere woorden Animo moest op haar best zijn om de punten mee te nemen uit Gouda.

De start van de wedstrijd was voor Animo moeizaam waardoor Gemini al gauw het initiatief had op het scorebord terwijl Animo het betere van het spel had en dat ook bleef vasthouden in de eerste helft zonder echt tot score te komen. Gemini bleef zodoende aan de goede kant van de score maar produceerde ook niet al te veel doelpunten. Animo keek daarom 5 minuten voor rust tegen een 6-4 achterstand aan de door twee goede aanvallen net voor rust ongedaan gemaakt werd zodat er met een 6-6 tussenstand de kleedkamer opgezocht mocht worden.

De opdracht in de tweede helft was simpel, zorgvuldiger aanvallen met daarbij de juiste keuzes en op het juiste tempo. De tweede helft startte voor Animo voortvarend want al snel prijkte er een 6-9 voorsprong op het scorebord waarbij Animo leek door te drukken, maar de productie stokte wederom en Gemini mocht na een defensieve verslapping terugkomen in de wedstrijd en draaide de boel gauw om (11-10) waarna Animo net zoals in de eerste helft in de achtervolging moest en erin slaagde om middels een afstandsschot de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer in de laatste minuten. Zowel Gemini als Animo probeerde hun "spitsen" uit te spelen daar deze de vorm hadden om de wedstrijd te beslissen. Aan de Animo-zijde viel de ogenschijnlijk winnende treffer uit schot en leek de zon toch te schijnen achter de donkere wolken. Helaas mocht het niet zo zijn, Animo dreef in de verdediging Gemini goed naar buiten en met drie op een rij legde de middelste speler van Gemini aan voor een schot op 10 meter en plofte hem toch nog in de korf. Animo moest het doen met een gelijkspel en droop enigszins teleurgesteld af.

Met dit puntje is Animo de 1e plek kwijt aan Viking dat afrekende met de andere koploper Nikantes. Dit betekend dat Viking nu 8 punten heeft, Animo 7 en Nikantes 6, ook Fortissimo won dit weekend en sluit ook aan bij Nikantes met 6 punten. Daaronder bevinden zich NIO en Triade met 4 punten, Gemini met 3 punten en hekkensluiter Koveni met 2 punten. Animo speelt komende week thuis tegen nummer 3 Nikantes voordat de Kerstvakantie zijn intrede doet.