• Vorig jaar was het Sinterklaasfeest een groot succes

    Eigen foto

Help mee aan Sinterklaasfeest voor minimakinderen

27-10-2017, 15:30 | Lezersnieuws | Rita Boer Rookhuiszen-de Joode

In de winkels van Top-1-Toys de Jager aan de Kerkstraat 19 en Marskramer aan de Gelderstestraat 66 in Geldermalsen staan heel bijzondere 'cadeautjesbakken'. Ze zijn namelijk bestemd voor het Sinterklaasfeest dat door de Stichting Help Elkaar op zaterdagmiddag 2 december in De Pluk speciaal voor minimakinderen gehouden wordt.

Bijna iedereen kent ze wel, de speciale verjaardagscadeautjesbakken bij de speelgoedwinkels. Waar je een door de ouders van de jarige uitgezocht cadeautje uitzoekt en koopt om dat tijdens het verjaardagsfeestje te geven. Het bespaart de gevers tijd en zorgt voor passende cadeautjes voor de jarigen. De Sinterklaasfeest cadeautjesbakken werken net omgekeerd. Wie wil meehelpen kinderen uit minimagezinnen in Geldermalsen en omgeving een fijn Sinterklaasfeest met mooie cadeautjes te bezorgen kan bij de winkels een cadeautje kopen en dit in de speciale bak deponeren.

Help Elkaar organiseert voor de vijfde keer een Sinterklaasfeest voor minimakinderen, die opgroeien in gezinnen die moeten zien rond te komen met een 'minimum' aan inkomsten. Voor hen is de Sinterklaastijd extra moeilijk. Klasgenootjes vieren Sinterklaas vaak uitgebreid, zelf krijgen ze niets of heel weinig. Er wordt nu hulp gezocht bij de aanschaf van cadeautjes. Wie het Sinterklaasfeest voor minimakinderen wil steunen wordt opgeroepen de speciale cadeautjesbak te vullen. Alle op deze manier verkregen cadeautjes worden tijdens het Sinterklaasfeest aan kinderen van minima verstrekt.