Heren GO’97 winnen maar laten een punt liggen

19-03-2018, 14:51 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

In de strijd om het kampioenschap staat de thuiswedstrijd tegen koploper Houten op 6 april al maandenlang vet aangekruist in de agenda. Niet alleen moet deze wedstrijd gewonnen worden om kampioen te worden, tevens mag GO onderweg geen onnodige punten laten liggen. Ondanks de winst met 1-3 afgelopen zaterdag in IJsselstein tegen de nummer 7 Vives, werd hier toch een erg duur puntje verloren.

Het was voor GO alweer 7 weken geleden dat de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld. Met Arjan de Boer terug in de ploeg en vaste diagonaalspeler Marcel Bakker afwezig, was het vanaf het begin van de wedstrijd erg zoeken naar de eigen posities en de vaste spelpatronen. De eerste set werd weliswaar nog met 19-25 gewonnen, maar in de 2e set ging het fout. Serverend en passend werden teveel fouten gemaakt en aanvallend wist GO’97 maar moeilijk direct te scoren. Ook de wissels brachten niet het gewenste resultaat en de set ging onnodig met 25-23 verloren.

In de 3e set keerde de structuur (en daarmee de rust in het spel) weer eniszins terug. Goede service-series zorgden voor een degelijke 15-25 winst voor GO. De laatste set dreigde lang een kopie van de verloren 2e set te worden. Een achterstand van 6 punten werd pas bij een stand van 22-22 ongedaan gemaakt, waarna enkele goede services van speler-coach Arjan Brekelmans de overwinning veilig stelden.

Met nog 4 wedstrijden te spelen dit seizoen (tegen de huidige nummers 1, 5, 6 en 8), zal het zeker niet eenvoudig worden om geen punten meer te laten liggen. Wanneer alle resterende wedstrijden met 4-0 gewonnen worden is het kampioenschap een feit, maar zover is het helaas nog lang niet.