• Wil in haar element

    Tandartsenpraktijk Van Ginkel
  • De kleine patiëntjes zijn dol op de verrassingskluisjes

    Tandartsenpraktijk Van Ginkel
  • Schilderen is Wil's grote passie

    Tandartsenpraktijk Van Ginkel

"Het begon met een advertentie in het Nieuwsblad voor Geldermalsen"

10-11-2017, 13:21 | Lezersnieuws | Tandartsenpraktijk Van Ginkel

Aan het woord is Wil van Mourik. Na maar liefst 48 jaar gewerkt te hebben in dezelfde tandartspraktijk neemt ze nu afscheid. Met een beetje pijn in het hart maar ze ziet ook uit naar meer tijd voor haar andere passie: schilderen.

Haar verhaal is indrukwekkend en ook ontroerend.

Doe dingen

Ik werd onmiddellijk aangenomen, al was ik nog maar pas 16 geworden. Het klikte meteen tussen dr. Doornbos en mij en ook met zijn vrouw kon ik het geweldig goed vinden. Het was een heerlijke onbezorgde tijd. Ik kreeg volop de ruimte om het vak in de praktijk te leren en 's avonds zat ik achter de boeken voor de theorie. Bij het werk in de tandartspraktijk komt heel veel kijken. Werken aan de stoel, zorgen dat alles na afloop weer gesteriliseerd op de goede plek terecht komt, de kaarten zorgvuldig bijhouden. Allemaal "doedingen" waar ik enorm van houd. Maar het allerbelangrijkste voor mij is het contact met de patiënten. Iedereen op de juiste manier ontvangen en zorgen dat men op zijn gemak naar binnen gaat en blij weer naar buiten komt.

Ik maakte alle ontwikkelingen mee

Er is in die jaren heel veel veranderd. De tijd van de boor aan een touwtje ligt ver achter ons. Op het gebied van techniek en materialen is veel vooruitgang geboekt maar ook de kaartenbak bestaat gelukkig niet meer. Alle patiënten informatie wordt nu snel en zorgvuldig digitaal verwerkt. Ook dat proces heb ik van het begin af aan mee gemaakt. Dat geeft nu veel meer tijd voor contact met de patiënten. Dat is een van de taken die ik het meest zal gaan missen. Sommige patiënten heb ik als kind in de praktijk zien komen en die hebben nu een gezin of zelfs al kleinkinderen.

Genieten

Voor alles ga ik schilderen. Ongestoord. Ik heb nog zoveel plannen. Mijn schilderijen hebben altijd in de praktijk gehangen en zo nu en dan wordt er een verkocht. Als dat zo doorgaat heb ik weer een reden om langs te komen om een nieuw schilderij op te hangen. Natuurlijk ook om even bij te praten en te kijken of alles goed gaat.'