• Historische Kring West-Betuwe & Safira

    Webbureau Safira

Historische Kring West-Betuwe & Safira brengen Betuwse geschiedenis tot leven

25-02-2019, 16:26 | Lezersnieuws | Eva

Bedankt voor alle mooie aanmeldingen voor onze nieuwjaarsactie en jullie inzet voor een mooiere Betuwe. Dit jaar was het extra lastig om te kiezen vanwege de vele goede initiatieven die we ontvingen. Na lang wikken en wegen is de keuze dit jaar gevallen op de Historische Kring West-Betuwe. Safira is dol op verhalen en op de Betuwe en draagt hier graag een steentje aan bij in de vorm van een nieuwe website.

De Historische Kring West-Betuwe wil haar voorliefde voor en kennis van de regionale geschiedenis van de streek en de Betuwse voorouders graag in ere houden en delen. Met ruim 300 leden en vele geïnteresseerden is er een enorme schat aan kennis en ervaring aanwezig binnen de verenging. Verhalen over de strijd tegen het water, het Betuws fruit, water als transportmiddel en de sporen van de oorlog worden gedeeld via bijvoorbeeld lezingen, excursies en tentoonstellingen.

Samen met de Historische Kring West-Betuwe gaan we aan de slag met een nieuwe, gebruiksvriendelijke website die de geschiedenis van de Betuwe weer een beetje tot leven brengt. Zo kan de Historische Kring deze mooie verhalen ook in de toekomst blijven delen, zodat de rijke historie van de Betuwe bewaard blijft voor jong en oud.

En over geschiedenis maken gesproken. Volgend jaar zetten we onze nieuwjaarstraditie gewoon voort. Dus heb je dit jaar niet gewonnen? We nodigen jullie van harte uit om het volgend jaar nogmaals te proberen.