• De bouwvakkers worden toegesproken door Jolenta Rauch, directeur-bestuurder van SZR.

    SZR

Hoogste punt zorgcentrum Lingehof in Beesd bereikt

18-07-2018, 12:04 | Lezersnieuws | Angela

De nieuwbouw van het zorgcentrum Lingehof in Beesd bereikte vorige week het hoogste punt. In het nieuwe zorgcentrum komen 50 ouderen te wonen. Zij krijgen hier verzorging, begeleiding en eventuele behandeling en verpleging. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk bouwt het nieuwe zorgcentrum. RoosRos architecten ontwierp het gebouw.

Algemene ruimte met restaurant ook voor inwoners van Beesd
De 50 appartementen krijgen een aparte woon- en slaapkamer. Een deel van de appartementen is te huur voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben. Het fijne hiervan is dat zij, als zij meer zorg nodig hebben, gewoon in hun appartement kunnen blijven wonen. Op de begane grond komt de algemene ruimte met een keuken. Hier kunnen bewoners maar ook bezoekers uit de omgeving dagelijks tussen 12.00 uur en 19.00 uur terecht voor een heerlijke maaltijd. Het gebouw is nagenoeg energieneutraal en voorzien van zonnepanelen en koeling.

Over zorgcentrum Lingehof
Lingehof is onderdeel van SZR. SZR richt zich op mensen met een complexe zorgvraag in de regio Rivierenland. Dat kan zijn in de thuissituatie, in een wooncomplex of in een zorgcentrum. Locaties van SZR zijn Vrijthof, Walstede en Westerhof in Tiel, Ravestein in Geldermalsen, Lingehof in Beesd en de Schakelafdeling in ziekenhuis Rivierenland. De focus ligt op vier doelgroepen: de zorg voor dementerenden, revalidatie, langdurige lichamelijke zorg en de zorg in het hospice.