• Huisvrouwen bestaan niet

  Filmdepot
 • The Post

  Filmdepot
 • Ferdinand

  Filmdepot
 • Wonderstruck

  Filmdepot

Huisvrouwen bestaan niet, The Post,Ferdinand enWonderstruck bij Filmtheater LingeFilm

30-03-2018, 17:25 | Lezersnieuws |

LingeFilm presenteert op vrijdagavond 6 april en dinsdag 10 april – filmmiddag met koffie, thee en lekkers - weer een mooie romantische komedie: Huisvrouwen bestaan niet over 2 verschillende zussen en hun moeder. Op zaterdag 7 april draait The Post van Steven Spielberg, een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks. Op zondag 8 april is de animatiefilm Ferdinandte zien. En op woensdag 11 april staat het adembenemende Wonderstruck op het programma.

Huisvrouwen bestaan niet gaat over 2 zussen en hun moeder die gedwongen worden om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven. De ene zus, Gijsje, is een carrièrevrouw en controlfreak die zwanger probeert te worden. Haar oudere zus, Marjolein, is huisvrouw, getrouwd en net zonder baan. En hun moeder Loes heeft zich financieel in de nesten gewerkt. Huisvrouwen bestaan niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

The Post is een meeslepend verhaal over de samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever (Meryl Streep) en hoofdredacteur (Tom Hanks) van de grote Amerikaanse krant The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt hun meningsverschillen aan de kant te schuiven. Samen gaan ze de strijd aan tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die onweerlegbaar aantoonden dat de Vietnamoorlog al jaren een verloren zaak was.

Ferdinand is een zachtaardige stier die niet van vechten houdt. Hij houdt meer van knuffelen en ruiken aan bloemen. Maar alle andere stieren – ook zijn vader – houden wel van vechten. Daarom ontsnapt hij om het geluk te vinden. Toch blijkt dat Ferdinand uiteindelijk wel moet vechten in een stierengevecht. De grote stier met het kleine hartje maakt zijn eigen keuze en gaat het gevecht aan om zijn vrijheid te heroveren. Stemmen: Rico Verhoeven, Plien van Bennekom, Vlinder Kamerling en Rutger Vink.

In Wonderstruck vertrekt Jane, een doof meisje dat in de jaren 20 leeft op een ochtend naar New York om haar gescheiden moeder te zoeken. En Ben is een dove jongen uit de jaren 70 die op zoek gaat naar zijn vader die hij nooit heeft gekend. Ook hij vertrekt naar New York. Beide kinderen bezoeken dezelfde plekken. Jane steeds in zwart-wit. Ben in jaren 70-kleur. Maar wat hebben deze twee eigenlijk met elkaar te maken? Met Julianne Moore, Oakes Fegley en Michelle Williams.

Meer informatie en E-tickets: www.lingefilm.nl