• Donatie voor KIKA, Martin Zingel en organisatie IMA

  Yasin Vids en Fods
 • Aantal (groot)meesters Martial Arts World Seminar

  Yasin Vids en Fods
 • Deelnemers World Martial Arts Seminar

  Yasin Vids en Fods
 • K1 Legende Semmy Schilt

  Yasin Vids en Fods
 • Opening wethouder Driessen Tiel en Martin Zingel

  Yasin Vids en Fods

International Martial Arts Hall of Fame Award voor Sven Schipper.

10-04-2018, 10:31 | Lezersnieuws | Martin

Varik, 7 april vond er in van der Valk Hotel te Tiel voor de 2e keer de International Martial Arts Hall of Fame plaats. Wat de Oscar uitreiking voor de filmwereld is, is dit het prestigieus internationale gala voor de Martial arts!

Sven Schipper van Hapkido school Si-Jak uit Varik, Ophemert en Zaltbommel had de grote eer als een van de totaal maar 80 genomineerde Martial Artist vanuit de hele wereld in de bronzen klasse voor de award “Black belt of the Year” genomineerd te mogen worden!

Rode loper, champagne, black ti/ galakleding, banket, zang, shows een schitterende ambiance en gepassioneerde Martial artist, ingrediënten voor iets heel moois! Bij deze speciale gala/award uitreiking welke om het jaar gehouden wordt, en nu voor de 2e keer in Nederland gehouden, waren genomineerde (groot) meesters van vele verschillende Martial Arts uit heel de wereld aanwezig. Zelfs o.a. uit Australië en India!

Opname in de Hall of Fame is voor diegene die veel voor de Martial arts betekenen of speciale prestaties neer gezet hebben. (Groot) meesters, Martial arts filmsterren, (Wereld) kampioenen, aanstormend talent maar ook mensen met een beperking die vele jaren met hart en ziel trainen in de Martial Arts werden geerd! Ook vele Nederlandse bekende namen zoals Jon Blumming en Semmy Schilt! En uit de Regio Tiel, Ries van Toorn. De awards werden uitgereikt in verschillende classes. Brons, zilver, goud en Platina. “To connect – To honour – To respect” De woorden waar het hier allemaal om draaide!

De speeches van en over de genomineerden waren veelal erg indrukwekkend en emotioneel in hun vaak lange Martial arts historie, die helaas maar te weinigen kennen!

Organisator Martin Zingel (8e dan) uit Varik en Wethouder van sport de Heer H. Driessen verzorgden het openingswoord. Dit (charity) evenement is ook mogelijk gemaakt door mede organisatoren Albert van Mildert, Ottelien van Wijngaarden, Gerard en Ursela van de Linde.

Een grote eer om van het koninklijk huis, Zijne Majesteit de Koning en Zijne Majesteit de Koningin een brief  te ontvangen waarin ze de organisatie veel succes wensten voor deze tweede editie van de International Martial Arts Hall of Fame!

De presentatie werd verzorgd door de legendarische Eurosport presentator Ronald Wustenberg. Hij verzorgd al vele jaren de presentatie op vele grote Martial arts evenementen voor Eurosport en heeft veel groten der aarde over de hele wereld aangekondigd!

Een mooie muzikale omlijsting werd verzorgd door o.a. Inge IJpelaar met partner (op dwarsfluit en piano, zanger Rosco Jozefzoon en door Taiko goep Bart Gits uit België, met indrukwekkende grote Japanse drums. Wereldkampioene Kempo, Yenny Luu finalist van Hollands got Talant, verzorgde met haar team een spectaculaire demo op het World Seminar en op de Gala avond. Torsten Kerber Uit Duitsland een hele mooie licht show met speciale licht stokken waar ook alle genomineerden in de lucht geprojecteerd werden.Voorafgaand aan de award uitreiking was er ook het 2e World Martial Arts seminar. Uniek was dat hier 50 genomineerde (groot)meesters, Europese en Wereld Kampioenen van over de hele wereld in 45 seminars op 9 velden belangeloos lesgaven!. Dit in zo’n 35 verschillende Martial arts! Een droom van elke Martial Artist! Ruim 230 Martial Artist zo met elkaar te zien trainen van verschillende nationaliteiten en Martial arts is een hele speciale belevenis! Als extra toegift aan het eind waren er ook 12 mooie demo’s door verschillende (groot) meesters. verzorgd. Door o.a. dit World Martial Arts Seminar was het ook mogelijk KIKA met een mooi bedrag te steunen.