• The Florida Project

    Filmdepot
  • Radiance

    Filmdepot

Japans eten voor Radiance en The Florida Project bij LingeFilm

24-05-2018, 21:51 | Lezersnieuws |

Vrijdag 1 juni en woensdag 6 juni draait The Florida Project bij LingeFilm. De jonge Halley woont in een goedkoop motel en probeert daar het hoofd boven water te houden als alleenstaande moeder. En er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor een heerlijk Japans diner op zaterdag 2 juni, dus grijp je kans! Daarna kun je genieten van de bijzondere Japanse film Radiance. De film gaat over kijken en zien wanneer je je ogen niet optimaal kunt gebruiken.

Voor de zesjarige Moonnee uit The Florida Project zijn het afgeleefde paarse motel en de omgeving een prima speelplaats voor haar en haar vriendjes. Voor hun ouders is het motel vlakbij Disney World een laatste noodoplossing voor ze dakloos zullen worden. Willem Dafoe speelt de manager Bobby die de volwassenen streng toespreekt en tegen wil en dank vaak een liefdevolle kinderoppas is. De overvliegende helikopters met rijken op safari maken de sociale kloof nog zichtbaarder. Regisseur Baker filmt vaak vanuit het perspectief van de kinderen die nog niet beseffen wat de ouders allang weten; het leven van arme Amerikanen is uitzichtloos.

In Radiance maak je eerst kennis met Misako die hartstochtelijk werkt aan het schrijven van audioteksten bij films bedoeld voor slechtzienden. Het lukt haar niet veel verder te komen dan gewone beschrijvingen van wat er te zien is in de film. Masaya zit in het testpanel. Hij wordt langzaamaan blind. Als fotograaf die leefde van zijn ogen kan hij zijn blindheid maar moeilijk accepteren. Na een stroeve kennismaking leren beiden van elkaar om de wereld, maar ook elkaar, op een andere manier te bekijken. The Guardian schrijft: ‘Een scherpe blik op de kracht van het zien’.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur, zaterdagavond maaltijd 18.00 uur + film 20.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl