• Shoplifters

  Filmdepot
 • Todos Lo Saben

  Filmdepot
 • Filmdepot

  Asterix – Het geheim van de toverdrank
 • Filmdepot

  Bohemian Rhapsody
 • Ralph breaks the internet

  Filmdepot

Japans & Spaans drama, animaties en weer een extra voorstelling van Bohemian Rhapsody bij LingeFilm

14-02-2019, 09:57 | Lezersnieuws |

Bij LingeFilm op vrijdag 22 en op woensdag 27 februari een bitterzoet Japans familiedrama Shoplifters, winnaar van de Gouden Palm. Zaterdag 23 februari de spannende Spaanse film Todos Lo Saben (Everybody knows) met Penélope Cruz en Javier Bardem. Op zondag 24 februari draait Asterix – Het geheim van de toverdrank twee keer. Om 11.00 uur de autismevriendelijke versie met een gratis KIDS-activiteit na de film en om 14.30 uur met een activiteit vóór (13.30 uur) de film. Ook op deze zondagavond een extra show van Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen. De leuke familie-animatie Ralph breaks the internet is op woensdag 27 februari om 14.30 uur te zien. Met gratis activiteit vóór de film, om 13.30 uur.

In Shoplifters neemt een familie van kleinschalige oplichters een kind in huis dat ze op straat hebben gevonden. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de banden hevig op de proef worden gesteld. Regie: de Japanse grootmeester Kore-eda.

Laura (Penélope Cruz) en haar familie reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De verhoudingen binnen een familie worden op scherp gezet in de psychologische thriller Todos Lo Saben door de vermissing van een kind van Laura tijdens een feest. Deze film is gemaakt door tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman).

In de film Asterix – Het geheim van de toverdrank gaan Asterix, Obelix en Panoramix op zoek naar een talentvolle druïde aan wie het geheim van de toverdrank doorgegeven kan worden. Ben jij misschien die druïde? Kom dan naar de KIDS-activiteit in het Grand Café van de Pluk om daar een geheim recept en een toverdrank te gaan maken. Welke ingrediënten heb je daarvoor nodig en zou de drank ook echt lukken?

Duik net als Ralph in de online programmeerwereld met deze KIDS-activiteit van het Medialab! Stuur bijvoorbeeld robots aan via iPads of bouw je eigen game via Bloxels. Tijdens deze activiteit maak je kennis met een technologie en nieuwe media die nodig zijn in een digitale wereld.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. E-tickets via www.lingefilm.nl.