• Foto gemaakt door Yvonne Wille van Bildschon

    Yvonne Woldringh-Wille
  • Foto gemaakt door Yvonne Wille van Bildschon

    Yvonne Woldringh-Wille
  • Winnaars Aditech. Foto van Yvonne Wille van Bildschon

    Yvonne Woldringh-Wille

JCI en Safira halen €1800 op voor Stichting Mures

04-11-2015, 09:51 | Lezersnieuws | Jenna Stam

Afgelopen zaterdag 31 oktober is er €1800 opgehaald met de eerste editie van het Bedrijven Tafeltennistoernooi dat plaats vond in het Dorpshuis in Tricht. Het toernooi werd georganiseerd door Webbureau Safira uit Geldermalsen en serviceclub JCI Lek & Linge. De opbrengst gaat naar het goede doel Stichting Mures.

Tafeltennisvereniging Batua leidde de dag in goede banen. Bij elke wedstrijd hadden zij een spelleider geregeld. Door de 10 bedrijventeams werd er fanatiek getafeltennist en de sfeer zat er dan ook goed in. Het toernooi is uiteindelijk gewonnen door Aditech, waarbij ze gevolgd werden door het "Dreamteam" van Gemeente Geldermalsen.

Stichting Mures

Mures biedt hulp in Roemenië aan 2200 gezinnen. Deze gezinnen wonen in hutten voorzien van leem en oude houten huisjes zonder gas, water en riool. De hulp aan deze gezinnen bestaat uit het verstrekken van voornamelijk kleding en spullen zoals keukengerei en dekens, maar ook kleine meubels en bouwmateriaal. Hiermee proberen ze de huisjes van deze gezinnen beter te maken. De kosten van een hulptransport bedragen € 2500 en met de opbrengst van het Bedrijven Tafeltennistoernooi is Stichting Mures letterlijk weer een flinke stap verder in de juiste richting. De komende maanden wordt alles op alles gezet om nieuwe transporten met hulpgoederen naar Roemenië mogelijk te maken.