• Koffer gevonden met €50.000

    Guusje de Wit

Koffer gevonden met €50.000 in Geldermalsen

27-03-2019, 15:51 | Lezersnieuws | Guusje

Maak je wijk rijk in de week van het geld.

In de week van het geld (25 t/m 29 maart 2019) start Mozaïek de pilot ‘Maak je wijk rijk’. Op diverse locaties in de oude gemeente Geldermalsen zijn flyers te vinden in de vorm van briefjes van 100 Euro. De actie is bedoeld om inwoners, op ludieke wijze, uit te dagen om iets voor hun wijk te gaan doen. Om hun idee uit te werken. Mozaïek bekijkt of en hoe we kunnen ondersteunen. De pilot loopt van 25 maart tot en met 1 mei.

Soms is er een beetje steun nodig om een idee naar een initiatief te brengen of een initiatief naar de uitvoering. Mozaïek denkt met je mee. Als het nodig is kunnen we kleine kosten voor een activiteit voor onze rekening nemen. We verstrekken echter geen subsidie aan initiatiefnemers maar kijken wat er nodig is. Als een initiatief echt veel opstartgeld nodig heeft, dan ondersteunen we met het vinden van de juiste fondsen.

Gelukkig is Mozaïek niet de enige die zich bezighoudt met bewonersinitiatieven. De gemeente West-Betuwe heeft voor de hele gemeente West Betuwe gebiedsmakelaars (https://www.westbetuwe.nl/gebiedsmakelaars). Welzijn West Betuwe ondersteunt bewoners met hun activiteiten (www.welzijnwestbetuwe.nl). KleurrijkWonen beloont actieve bewoners met woongoud (https://www.kleurrijkwonen.nl/woongoud). De bibliotheek Rivierenland, GGD Gelderland-Zuid en Ziekenhuis Rivierenland zetten zich met de website www.samenwel.nl er voor in, dat meer mensen in rivierenland samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland.