• Sfeerbeeld Per Asperen Ad Astra

    Cascoland

KOM JE BIJ ONS AANSCHUIVEN OP HET FORT BIJ ASPEREN?

21-03-2019, 14:20 | Lezersnieuws | Marcel

Het Fort bij Asperen  zoekt ondersteuning voor een bijzonder kunstproject dat komend voorjaar en zomer rond en op het fort zal plaatsvinden. De provincie Gelderland vindt het een mooi plan en wil ons graag ondersteunen. Voordat zij dat kunnen doen moeten we 75 medestanders werven. Het zou fijn zijn als jij er daar één van bent. 

 

Dat kost je niets en wij kunnen het project starten als er voldoende steun hebben. Daarom vragen wij je een stem uit te brengen op ons project bij de Provincie Gelderland. 

 

Het project Per Asperen Ad Astra komt naar je toe met twee bijzondere activiteiten. Filmmaakster Marcia Sandee uit Gellicum gaat in gesprek met bewoners uit haar direct omgeving en ontwikkelde met onze buurman,  fruitteler, een wandelroute door de boomgaarden direct rond het fort. Tijdens de wandeling luister je naar de persoonlijke zoektocht naar een plek waar je thuis kunt zijn Zo ervaar je op een bijzondere manier  het landschap rond Fort bij Asperen. 

 

Daarnaast zul je de komende maanden in de dorpen rond het fort een mobiele keuken aantreffen. Fiona en Roel van Cascoland bouwen deze keuken op en gaan met iedereen in gesprek die zich aandient. Het gesprek zal gaan over wat er zoal gegeten wordt en hoe er met voedsel omgegaan wordt.

 

Als buurtgenoot wordt je uitgenodigd om aan te schuiven.  Gezamenlijk en ter plekke wordt een maaltijd bereid en genuttigd waar iedere voorbijganger ook welkom is.  De ervaring leert dat voorbijgangers en bewoners spontaan zullen aanschuiven en meekoken. Vaak halen ze thuis lokale producten, kookgerei en servies waardoor er al snel een levendig gesprek ontstaat.

 

‘Per Asperen Ad Astra’ legt daarmee een verbinding met de omgeving rond het fort en is een uitnodiging aan jou, boeren, telers, voedselproducenten, lokale koks, bestaande kookclubs, die zijn er nogal wat in deze streek! (de vrouwen-kookclub en de mannen-kookclub), mensen die hun producten aanbieden in kleine onbemande winkeltjes voor hun huis, etcetera.

 

Daarom zoekt in het voorjaar en zomer van 2019 het kunstfort de omgeving van Fort bij Asperen op in een boeiend en zeer interactief kunstprogramma: Het fort komt naar je toe  met een programma dat gaat over samen kunst creëren, cultuur beleven, kennis uitwisselen en ervaringen delen.

 

Het Fort bij Asperen en de tentoonstellingen voor seizoen 2019 worden ondersteund door het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

 

Per Asperen Ad Astra, Mei, juni en september 2019 in de gemeente West Betuwe, Leerdam en op Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy, Check de actuele agenda op:  www.fortbijasperen.nl