• Classic Rock

    Rob Reis
  • Picknick

    Rob Reis

Kunst met een glimlach

30-06-2019, 12:16 | Lezersnieuws | Wim

Met wel heel bijzondere schilderijen exposeert Rob Reis uit Rossum vanaf 1 juli in de zorgcentra Ravestein aan de Wieken te Geldermalsen.

Rob Reis is kunstenaar, natuurliefhebber en hondenman.Hij is een gevoelsmens en denkt in beelden. Schilderen doet hij intuïtief met heldere kleuren en krachtige lijnen. Zijn onderwerpen variëren, maar hebben betrekking op het dagelijkse leven. Vrouwen, honden en katten zijn een geliefd onderwerp. De kracht van Rob is dat hij een serieus onderwerp fantasievol en met een sprankje humor weet te verbeelden. Verder heeft bij hem elk schilderij een boodschap en een daarbij behorende pakkende titel. Tekenen en schilderen zijn voor Rob uitingen van emotie en voor dus essentieel voor een gezond bestaan.

Een bijzonder project is “Rob van de Dag”. Sinds 25 april 2012 maakt Rob iedere dag een werk van een afmeting van 10×15 cm. Dit werk verstuurt hij per post naar mensen die daar blij van worden! Op de facebookpagina van “Rob van de Dag” zijn foto’s van de werken te zien.

Rob maakt ook groter werk. Op houtschijven van eiken en beuken, leuk voor in de tuin. Of aquarellen van 50x70cm. Maar ook een zogenoemde “bar-mail”, een Rob op een bierviltje.

Rob Reis werkt vaak op opdracht. Hij beheerst alle technieken, maar aquarel is zijn favoriet.

Al met al is Rob een veelgevraagd kunstenaar. Zijn expositie duurt tot 15 oktober. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur.