• Until the birds return

  Filmdepot - Until the birds return
 • Ted en het geheim van koning Midas

  Filmdepot - Ted en het geheim van koning Midas
 • The promise

  Filmdepot - The promise
 • Call me by your name

  Filmdepot - Call me by your name

LingeFilm: Oscarwinnaar Call me by your name en  Armenië-kenner geeft uitleg bij The promise

19-04-2018, 11:35 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Deze week kun je bij LingeFilm vanuit een comfortabele stoel afreizen naar Algerije en via Armenië naar Italië. Op zaterdagavond 28 april krijg je via drie levens een inkijkje in het hedendaagse Algerije in Until the birds return. Zondag 29 april trakteert LingeFilm de kinderen op de film met een spannende archeologische zoektocht in Ted en het geheim van koning Midas met KIDS-activiteit. Voor één keer is er ook een filmvertoning op zondagavond 29 april. In The promise staat een driehoeksverhouding centraal die extra onder spanning komt te staan tijdens de Armeense genocide. Vóór de film om 20.00 uur spreekt Armenië-kenner Jan Wasmus over deze bewogen geschiedenis waardoor de ingewikkelde context wordt verduidelijkt. De filmweek wordt op woensdag 2 mei afgesloten met de broeierige coming of age-film en Oscarwinnaar Call me by your name.

In Until the birds return volgt regisseur Moussaoui drie personen die door toeval op hun levenspad een keuze moeten maken die hoe dan ook gevolgen zal hebben voor henzelf en anderen. Deze film was een groot succes in het competitieprogramma Un certain regards tijdens Cannes.

Archeoloog Ted is in de vrolijke animatiefilm Ted en het geheim van koning Midas net van plan om Sara de liefde te verklaren als ze ontvoerd wordt. Vóór de film is er om 14.00 uur een KIDS-activiteit waarbij je je eigen perkament kunt maken en volschrijven met hiërogliefen.

De dramafilm The promise speelt zich af tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk. Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen de briljante medicijnenstudent Michael, de mooie Ana en haar vriend, de Amerikaanse journalist Chris. In hun vlucht voor onrust en gevaar tussen de volkeren in hun land is liefde de enige houvast en vinden ze steun bij elkaar.

In het meesterwerk Call me by your name is de 17-jarige Elio met zijn ouders op vakantie in Noord-Italiië. Wanneer Oliver, een knappe onderzoeksassistent van zijn vader op bezoek komt, ontstaat er een erotische spanning tussen Elio en Oliver. Regisseur Luca Guadagnino kreeg voor Call me by your name een Oscar Beste aangepaste scenario naar de roman van André Aciman en krijgt van VPRO Cinema 5 sterren.

Voor E-tickets en meer informatie: www.lingefilm.nl