• Collage Darja Vos

    Tour de Waal

Locaties broodjes Tour de Waal bekend

19-04-2019, 13:34 | Lezersnieuws | Jan

Ook dit jaar vallen op 5 mei Waalbroodjes uit de lucht tijdens de Tour de Waal. De locaties zijn deze week bekend gemaakt: Herwijnen, Hellouw, Varik, Zennewijnen, Tiel, Dreumel, Rossum en Zaltbommel. In Zaltbommel zijn deze keer zelfs twee droppings.

De 6e editie van Tour de Waal, op 5 mei 2019, duurt van 13-18 uur. Er zijn 4 fietsroutes aan beide zijden van de Waal, en activiteiten van Loevestein tot aan Tiel. Door het inzetten van extra pontjes zijn er kortere routes te fietsen met onderweg van alles te beleven: kunst, muziek, poëzie, vrijheidsmaaltijden en spannende shows.

Op drie plaatsen zullen parachutisten landen: Zaltbommel, Tiel en Dreumel. Ook is er weer een colonne van oude legervoertuigen, die vanuit Fort Vuren en Tiel over de dijken naar Zaltbommel rijdt langs meerdere festivalplekken.

Het programma is per locatie anders. Het kerkje van Heesselt wordt omgetoverd tot een ‘kunstoase’. Zaltbommel is geheel in jaren ’40 stijl, er komt een mijnenveger en een Waaloversteek in pontonbootjes. In Tiel is er een kunstmanifestatie aan de Waal.

Volg het actuele programma op de website: www.tourdewaal.nl.