• Arnold Kerkhof

    Groepsfoto tijdens Lusterumviering 2018

Lusterumviering Wij ondernemen Deil-Enspijk zonovergoten

12-06-2018, 08:30 | Lezersnieuws | Karin

DEIL - De Lustrumviering van Wij Ondernemen Deil-Enspijk op zaterdag 9 juni j.l. was zonnig en gezellig. Ruim 40 deelnemers hebben met elkaar het 5 jarig jubileum gevierd op het golfterrein in Maurik.

In juni bestaat ondernemersvereniging Wij Ondernemen Deil-Enspijk al weer vijf jaar. Het bereiken van deze mijlpaal is afgelopen, zonovergoten, zaterdag j.l. gevierd met een sportieve activiteit, een borrel en een gezellige BBQ. Op het golfterrein bij het Eiland van Maurik is door de leden en hun partners een heuse Pitch en Putt gespeeld. Aansluitend vond een borrel met BBQ plaats en werd er genetwerkt en zijn de vele golfcapriolen van die middag besproken.

‘We hebben nieuwe ideeën voor de komende vijf jaar’ vertelde voorzitter Peter Ramaker in de openingstoespraak.

Ergens in 2012 vatte een aantal ondernemers uit Deil het idee op om zich als ondernemers te verenigen. Dit idee leidde in juni 2013 tot de oprichting van de stichting Wij ondernemen Deil-Enspijk. Nu in 2018 is de stichting uitgegroeid tot 70 leden. De leden, allen ondernemer,  komen uit de dorpen Deil en Enspijk en hebben uiteenlopend ondernemingen: Van een fysiotherapiepraktijk tot loonbedrijf, fruitteler, notaris en adviesbureau. Centraal staat het ondernemerschap. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd de afgelopen jaren, zoals bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten, nieuwjaarsborrel en een kraampjesmarkt waarbij de bedrijven zich presenteerden aan de bewoners van Deil. Het meest recente bedrijfsbezoek vond plaats bij een van de leden, loonbedrijf Kiviet. Tijdens een bedrijfsbezoek krijg je een inkijkje in het bedrijf en vertelt de ondernemer over hoe de onderneming is ontstaan, wat de bedrijfsstrategie is, hoe je je klanten bindt en wat zakelijke uitdagingen zijn. ‘Bedrijfsbezoeken zijn niet alleen leuk, maar je kan ook van elkaar leren’, zegt John de Haas (Spar, Deil).