Madonna-optreden Animo tegen NKV

20-05-2019, 20:34 | Lezersnieuws | Eli

Zaterdagnacht konden dan de handen toch de lucht in. Duncan Laurence juryrapport bracht ons op een 3e plaats in de ranking, maar de televoters hadden een beslissende rol. De trofee kon zodoende door Duncan de lucht in getild worden. Een persoon gaat daar in ieder geval niet bij zijn en dat is de Queen of Pop Madonna. Voor meer dan een miljoen kwam de diva naar Tel Aviv en gaf een optreden dat Jan Smit bestempelde als “Wanstaltig” en “Schandalig”.

Animo gaf een soort gelijk optreden weg in NKV, je weet van te voren dat er een team op bezoek komt in Nuenen dat veel kwaliteiten heeft. Je denkt dat het voor een dergelijke ploeg zeker mogelijk is om een goed resultaat te boeken. Net zoals Madonna met gemak 1 van haar grootste hits “Like a Prayer” ten gehore zou moeten brengen. Maar niets was wat het leek. Bij vlagen zie je de kwaliteit van Animo met lange aanvallen en veel beweging, maar de essentie van het spel, het balletje simpelweg door de korf gooien ontbrak zeker in de eerste helft. NKV pakte het initiatief zonder groots te spelen, maar rondde eenvoudigweg sneller af dan Animo. Zodoende keek Animo tegen een 7-5 achterstand aan na 20 minuten spelen. Daarna leek de uitspelende ploeg een tandje bij te schakelen en werd de ruststand bepaald op 8-8. Geen man overboord dus, dacht coach Jansen die zijn vertrouwen in een goede afloop uitsprak naar zijn ploeg.
NKV dacht er echter anders over in de 2e helft, met 2 doelpunten liep de thuisploeg weer uit op Animo dat dus weer in de achtervolging moest (10-8). Het vertrouwen brokkelde vrijwel meteen weer af bij Animo en de moeite met het maken van doelpunten bleef de ploeg parten spelen. Legio kansen werden er gecreëerd en niet afgerond. Als Animo met scherpte gespeeld had dan was het in de 1e helft niet in de problemen gekomen, maar nu moest het knokken om de punten binnen te halen. Het missen van de kansen leverde de nodige frustratie op, maar de turbo werd nooit helemaal open gezet. Het leek wel alsof de ploeg niet meer beter kon. Tot de slotfase kon Animo NKV bij blijven benen, maar als je zelf niet toeslaat dan doet de tegenstander dat. NKV raakte gedurende de 2e helft steeds meer zeker dat het de wedstrijd tot een goed einde kon brengen en Animo zette daar veel te weinig tegenover. Zo nu en dan werd de ploeg pijnlijk te kijk gezet omdat de thuisploeg handig gebruik maakte van de fouten van Animo, om vervolgens met een 19-16 overwinning af te sluiten.