• deelnemers voor GVG

    Jet Rijksen
  • deelmemers voor GVG

    Jet Rijksen
  • deelnemers voor GVG

    Jet Rijksen

Medailleregen voor jonge turnsters GVG

18-02-2019, 11:23 | Lezersnieuws | GVG

Zaterdag 16 februari mochten de jongste turnsters van Gymnastiek Vereniging naar Tiel afreizen om te turnen tijdens de 2e START-wedstrijd. Maarliefst 11 medailles/bekers werden mee terug naar Geldermalsen genomen. Hiermee gaven de jonge talenten een keurig visitekaartje af.

In de categorie pré-instap D1 mochten al onze deelneemsters het podium betreden. Het goud was voor Meike Broekman, die vooral indruk maakte met haar nette uitvoering. Op gepaste afstand was het zilver voor Ingeborg Alderliesten, zij moest helaas 2 vallen van balk incasseren maar liet op de overige toestellen fraaie oefeningen zien. Fenne van de Water liet goede vooruitgang zien op alle toestellen en mocht hiervoor een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.

Julia van der Heijden(goud), Penina Struijk(zilver) en Jitske Kraijo(brons) turnen bij de jong talenten D2, voor alle drie geen foutloze wedstrijd, maar ook zij lieten progressie zien.

Maureen Koch(pré instap N2) en Nynke van Bree (pré instap N3) wonnen beiden het brons. Verbetering is met name te behalen in de afwerking van de oefeningen.

Bij de instappers N3 vielen Ise Lammertink en Melissa de Ruiter zeer positief op. Ise turnde een prachtige vloeroefening en Melissa  een plaatje van een balkoefening welke terecht werd beoordeeld met het hoogste cijfer. Ise mocht een beker in ontvangst nemen voor haar eerste plaats, Melissa kreeg de bronzen medaille omgehangen.

Bij de instappers D2 is Nynke Kraijo oppermachtig, opnieuw turnde ze overtuigend naar het goud. Ze mocht daarnaast een mooie beker in ontvangst nemen voor START-talent 2019 welke ze ontving voor het hoogste puntenaantal in de gehele categorie instap.

Alle overige turnsters kregen ook een medaille voor hun deelname aan deze wedstrijd.

Voor volledige uitslag en foto's zie www.gvg-geldermalsen.nl