Meteren start begin 2019 sportief.

15-01-2019, 08:16 | Lezersnieuws | Jan

In Meteren, naast het huidige trapveldje wordt eerdaags een klein Calisthenics park gecreëerd.

Voor die nog nooit van Calisthenics hebben gehoord, Calisthenics is een combinatie van fitness en turnen. Het is ooit ontstaan in het oude Griekenland als training voor de soldaten. Deze sport beoefen je vooral met je eigen lichaamsgewicht waardoor je kracht, coördinatie, flexibiliteit en conditie tegelijk traint.

Door sociaal media is calisthenics echt een hype geworden en op dit moment verspreid over de hele wereld. Landelijk loopt Nederland op het gebied van deze sport ook erg voor en ook Geldermalsen kon dus niet achter blijven.

Doordat begin van 2018 een mail van Niels Verheul, inwoner van Meteren, bij gemeente  binnenkwam waarin hij een vraag stelde of er in Meteren mogelijkheden waren om iets van een soort calisthenics te realiseren, is de bal daarna aan het rollen gegaan. 

Cor van Tilborg, dorpsambtenaar Meteren had als antwoord op het verzoek van Niels het advies gegeven contact op te nemen met de dorpsraad Meteren.

Dorpsraad zou dit project kunnen steunen en zou mogelijk mensen bij elkaar kunnen brengen om dit qua locatie en alles tevens financieel haalbaar te maken.

Doordat aan het trapveldje, het jongere ontmoetingsplek ( de JOP) is verwijderd, en stichting LOBS (laat ons buiten spelen) al van voornemens was er iets voor in de plaats te gaan zetten, was een besluit snel genomen.

Het creëren van een aantal rekken t.b.v. calisthenics zal een goede toevoeging zijn op alle sport activiteiten die naast het voetballen daar nu al worden gedaan, dit doordat regelmatig verschillende sportverenigingen naast scholen ook gebruik maken van dit trapveldje.

Door dat stichting LOBS het project naast het beschikbaar stellen van locatie, na overleg met omwonende, ook vertelde een financiële bijdrage te willen geven, kwam ook vanuit college B&W een mooie mededeling dat ook zij bereid waren een bedrag van €10,000 vanuit het leefbaarheidbudget voor dit project beschikbaar te stellen.

Het bestuur van de Stichting LOBS heeft daarna een aantal bedrijven aangeschreven en hebben een keus kunnen maken waardoor alles nu eerdaags  gerealiseerd kan gaan worden.

De stichting en dorpsraad hopen dat door het creëren van het park, er voor jong en oud een veilige plek bij is gekomen  om te sporten, bewegen en andere sportievelingen te ontmoeten en dat het voor veel mensen een toevoeging zal zijn op hun sportieve activiteiten.