Miskleun Animo in thuiswedstrijd tegen RDZ

01-12-2015, 23:20 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen weekend speelde de selectie voor het laatst in 2015 een thuiswedstrijd en dat werd voor het tweede een leuke aangelegenheid daar er de eerste winst geboekt werd dit zaalseizoen. Het eerste van Animo bracht het er minder goed vanaf tegen RDZ uit Zeist.

De gasten uit Zeist hadden tot op heden nog weinig aansprekende resultaten geboekt, maar de winst tegen Animo na 60 minuten mocht er toch zijn (17-20). Animo verviel tijdens de ontmoeting met de Zeistse ploeg in oude fouten en toonde te weinig lef om het aanvalsspel van de gasten te ontregelen, waardoor de ploeg uiteindelijk gedesillusioneerd de winst moest laten aan RDZ.

RDZ rekende af met de slap verdedigende Animoërs en had al vrij snel het initatief te pakken in de goedgevulde thuishal van Animo. De thuisploeg verzuimde wederom om de kansen af te maen in de aanval, met uitzondering van een scherpschietende Erwin die Animo eigenlijk de gehele eerste helft Animo enigszins in de buurt hield van RDZ.

De tweede helft stokte ook de productie bij Erwin en moest Animo het voornamelijk na hard werken hebben om tot de doelpunten te komen, Ligt zag ook dat wegebben en bracht invaller Marciano binnen de lijnen voor Leander die de plek van de nog steeds geblesseerde Rick ingevuld had. "Mex" (Marciano) kreeg nog wel wat hoop in de Animo-harten door binnen korte tijd 2 maal de korf te vinden, maar dichter dan 17-19 kwam Animo niet meer.

Al met al dus een verdiende nederlaag, die Animo dwingt om eens in de spiegel te kijken. Komend weekend geen wedstrijden voor de selectie maar 12 december gaat Animo 1 op weg naar Zelhem voor een wedstrijd tegen SEV en Animo 2 speelt tegen Dindoa 3 in Ermelo.