• Girl

    Filmdepot
  • The Sisters Brothers

    Filmdepot

Moord en dans bij LingeFilm

24-01-2019, 19:55 | Lezersnieuws |

Het weekend bij LingeFilm wordt geopend op vrijdagavond 1 februari met de indringende film Girl. Het verhaal van Lara, een 15-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen, die ervan droomt ballerina te worden. Een reprise van deze voorstelling is er op woensdagavond 6 februari. Zaterdag 2 februari en zondag 3 februari staan in het teken van The Sisters Brothers. Een niet zo klassieke western die draait om twee onvergetelijke broers die jacht maken op een goudzoeker; een barre en bloederige tocht van Oregon naar Californië.

Girl is het pakkende verhaal van de 15-jarige Lara, een meisje dat een carrière als ballerina wil. Daarmee legt ze de lat hoog voor zichzelf, maar wat de zaak nog complexer maakt, is dat Lara geboren is als jongen. Ze voert strijd in zichzelf en met haar lichaam, dat naar haar zin veel te traag verandert. Een indrukwekkende rol van Victor Polster. Zijn vertolking als Lara getuigt niet alleen van een gigantisch begrip en inzicht in het personage. Hij stelt ook zijn hele lichaam indrukwekkend ten dienst van deze moeilijke rol. Het levert een prachtige, visueel ingestelde film op die je zelf bijna aan den lijve doet ervaren wat Lara meemaakt. Lukas Dhont regisseert met zo’n sprekend gemak dat het nauwelijks te geloven valt dat dit nog maar zijn eerste langspeelfilm is.

In The Sisters Brothers zijn de broers Eli (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix), huurmoordenaars van beroep door hun baas (Rutger Hauer) op pad gestuurd om de chemicus Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) op te sporen en te vermoorden. Ze worden bijgestaan door de sluwe goudzoeker Morris (Jake Gyllenhaal). Er liggen echter problemen op de loer voor de broers: Charlie drinkt meer dan goed voor hem is en Eli wordt overmand door een identiteitscrisis. In de tussentijd blijkt de slimme Warm meer in petto te hebben dan de broers in eerste instantie dachten. Wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Het is een film over broederliefde en kameraadschap. Ook staat de film in het teken van een in aantocht zijnde nieuwe tijd. De Franse regisseur Jacques Audiard ('Un Prophète', 'De Rouille et d’Os') maakt met deze Western zijn Engelstalige debuut. 

E-tickets, info en tijden via www.lingefilm.nl.