• Huidige gebouw zorgcentrum Lingehof te Beesd

Nieuwbouwplannen zorgcentrum Lingehof te Beesd

17-02-2016, 11:41 | Lezersnieuws | Zorgcentra Rivierenland (SZR)

BEESD SZR heeft al geruime tijd plannen om de (zorg)huisvesting van zorgcentrum Lingehof te Beesd te herontwikkelen tot een nieuwe woonvorm. Een nieuwe woonvorm, maar op dezelfde locatie.

Hiervoor heeft SZR onlangs een principeverzoek tot medewerking ingediend bij de gemeente Geldermalsen.

De nieuwe woonvorm moet plaats bieden aan 50 appartementen. Dit is gelijk aan het aantal cliënten dat momenteel in zorgcentrum Lingehof woont. Naast appartementen komt er ook een ontmoetingsruimte met een wijkfunctie.

Van de 50 appartementen zijn 32 appartementen bestemd voor cliënten met zware zorg en 18 appartementen bestemd voor clienten met lichte zorg die nog zelfstandig kunnen wonen (huren met zorg).

SZR heeft aandacht voor de huidige bewoners van zorgcentrum Lingehof en draagt zorg voor goede huisvesting tijdens de bouw van de nieuwe woon-, wijkvoorziening.

Wim van Sijll, locatiemanager Ravestein en Lingehof, van SZR: ,,Op dit moment liggen onze ideeën bij de gemeente Geldermalsen. Wij hopen dat we snel met elkaar om de tafel kunnen. Zodat we samen met de gemeente kunnen zorgen voor een nieuwe en moderne woon-, wijkvoorziening in Beesd. Wanneer we overeenstemming hebben over onze ideeën, nodigen wij de omwonenden van zorgcentrum Lingehof uit voor een bijeenkomst om hen nader te informeren."