• Twee vrijwilligers die maandelijks een maaltijd verzorgen voor ca. 30 ouderen

    Ben van den Berk

Nieuwe keuken in buurthuis "de Heerlijckheyt" in Gellicum

14-01-2018, 12:41 | Lezersnieuws | Stichting Heerlijckheyt Gellicum

Vorige week heeft het buurthuis "de Heerlijckheyt" de nieuwe keuken in gebruik genomen. Sedert de opening in 2012 heeft "de Heerlijckheyt" gebruik gemaakt van de 2e hands spullen om de keuken in te richten.

De keuken is geheel van RVS en voldoet nu aan de eisen van een moderne keuken. Ook is er een duurzame koelkast en diepvries in gebruik genomen. Dit alles kon mogelijk gemaakt worden dankzij een bijdrage van het VSBfonds, de gemeente Geldermalsen en deels uit eigen middelen.

Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op de keuken. Zo is er de open eettafel, die maandelijks een maaltijd verzorgt voor 60-plussers.

Er is een kookclub die er maandelijks met 21 leden een culinaire maaltijd bereiden. Ook worden er activiteiten zoals een mosselavond georganiseerd en met oudjaar worden er oliebollen gebakken. Hierbij is een goed geoutilleerde keuken belangrijk.

Momenteel zijn er plannen om een kinderkookclub te starten. Vrijwilligers kunnen zich hier voor opgeven bij de het bestuur van de stichting de Heerlijckheyt, die het buurthuis exploiteert.