• An Inconvenient Truth 2

    Filmdepot
  • Lady Bird

    Filmdepot
  • Black Panther

    Filmdepot

Nieuwe klimaatfilm van Al Gore, coming-of-age portret en superheldenfilm bij LingeFilm

11-05-2018, 10:53 | Lezersnieuws |

LingeFilm presenteert op donderdag 17 mei de nieuwste klimaatfilm van Al Gore, An Inconvenient Truth 2. Op vrijdag 18 en woensdag 23 mei draait de tragikomedie Lady Bird over de turbulente relatie tussen een tienermeisje en haar moeder. En op zaterdag 19 mei actie en drama in Black Panther.

Al Gore is terug. Tien jaar nadat An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg. Vóór de film is er een lezing van Betuwewind. Na afloop gaat Gerlach Velthoven, oprichter van Burgerwindcoöperatie in gesprek met de zaal over lokaal duurzaam zijn. Wat betekent de film voor ons? Wat kun je zelf doen in je eigen omgeving? Wat gebeurt er in de West-Betuwe? Welke kansen biedt Betuwewind jou? Meer geld? Meer groen? Meer samenleving?

De coming-of-age film Lady Bird is het veelgeprezen regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha). De 17-jarige ‘Lady Bird’ Christine zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder. Ze hoopt de dagelijkse sleur te doorbreken in het saaie Sacramento waar ze opgroeit. Een verhaal van een puber met alledaagse problemen en uitdagingen. Bekroond met de Golden Globe voor beste komedie.

De daverende actiefilm Black Panther scoorde maar liefst 7 nominaties bij de MTV Awards. Er is veel geschreven over de vrijwel gehele zwarte cast. Laat dat los en ga genieten van een spectaculaire SF-film van het type The Avengers, de Hulk, en X-men. De special effects vliegen in het rond, het geluid is om van te watertanden en het verhaal is lekker eenvoudig: goed tegen slecht. Regisseur Ryan Coogler heeft een wereld geschapen dat vraagt naar een vervolg.. of drie. Laat dat maar aan Marvel over.

Te zien bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen. Donderdag –lezing 19.30 u, film 20.00 u) vrijdag- en zaterdag 20.30 u, woensdag 20.00 u. E-tickets: www.lingefilm.nl