• Hulp bij thuisadministratie

Nieuwe Schuldhulpmaatjes in de gemeente Geldermalsen

19-10-2015, 13:00 | Lezersnieuws | Arie Dirksen

GELDERMALSEN • Gecertificeerde vrijwilligers helpen al inwoners van de gemeente Groot Geldermalsen die in financiële moeilijkheden verkeren. Sinds kort is het aantal vrijwilligers weer uitgebreid.

Het project SchuldHulpMaatje werd afgelopen herfst 2014 opgericht in de Stichting Schulphulp Geldermalsen en werkt samen met de landelijke stichting SchuldHulpMaatje.

Eén op de zes Nederlandse huishoudens kampt met financiële problemen. Veel huishoudens hebben schulden omdat ze teveel ontvangen zorg- of huurtoeslag moeten terugbetalen. Maar ook schulden bij postorderbedrijven of huurachterstanden. Het is belangrijk schulden en/of achterstallige betalingen niet te groot te laten worden. Een schuldhulpmaatje helpt deze gezinnen om weer orde op zaken te stellen door een overzicht te maken van inkomsten, uitgaven en schulden/achterstallige betalingen. Ze geven adviezen over het aanvragen van regelingen bij de verschillende schuldeisers. Ook loopt een schuldhulpmaatje een tijdje mee totdat er weer voldoende grip op de financiën is. Alle vrijwilligers zijn hiervoor opgeleid.

SchuldhulpMaatje Geldermalsen roept mensen met financiële problemen op om zich te melden bij ons. Stuur een mailtje naar coordinator@shmgeldermalsen.nl of kijk op www.shmgeldermalsen.nl .