• Pájaros de Verano

    Filmdepot
  • The Kindergarten Teacher

    Filmdepot

Obsessie en misdaad te zien bij LingeFilm

13-06-2019, 20:53 | Lezersnieuws |

De psychologische thriller The Kindergarten Teacher wordt door LingeFilm vertoond om 20:30 uur op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni. Een verhaal waarin de goede bedoelingen van kleuterjuf Lisa langzaam tot een gevaarlijke obsessie leiden. Op woensdag 26 juni om 20:00 uur staat Pájaros de Verano geprogrammeerd. Een op ware feiten gebaseerd misdaadverhaal en een prachtig portret van de Colombiaanse Wayuu-cultuur.

The Kindergarten Teacher. In deze indringende film volgen we kleuterleidster Lisa die een kleurloos bestaan leidt op Staten Island. Ze is getrouwd met een vriendelijke, maar saaie man. Op een dag ontdekt Lisa bij een vijfjarige leerling uit haar klas een grote talent voor poëzie. Om de puurheid van zijn talent te behouden, neemt ze het kind in bescherming tegen de boze buitenwereld. Al snel mondt haar fascinatie uit in een obsessie die haar carrière en familieleven in gevaar brengen. Maggie Gyllenhaal is de perfecte actrice voor de hoofdrol van dit –op het eerste oog- sympathieke personage. Zeer geloofwaardig laat ze zien hoe Lisa afglijdt naar een verstikkend figuur waar je afwisselend sympathie, medelijden en afgrijzen bij voelt. Een psychologische thriller over de impact van een obsessie.

Pájaros de Verano. Dit verhaal speelt in het noorden van Colombia. Rapayet, een ambitieuze jongeman dingt daar naar de hand van de bloedmooie Zaida van de Wayuu-stam. Zoals gebruikelijk bij dit inheemse volk heeft hij voor een huwelijk de toestemming van Zaida’s moeder nodig. Deze maakt het Rapayet niet gemakkelijk en eist een onbetaalbare bruidsschat. Rapayet ziet kansen in de smokkel en verkoop van marihuana aan een groep Amerikaanse hippies die in de streek rondhangt. Met de drugs en het geld, komt ook het geweld. In vijf adembenemend filmhoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Waar de film aanvankelijk lijkt op een kalm drama rond eeuwenoude familietradities evolueert Pájaros de Verano naar een magistrale verfilming van de opkomst van handel in drugs. Als een verrassende vervolg op de films over de beruchte Colombiaanse drugsbaron Escobar.

 

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond en zaterdagavond 20.30 uur. Woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.