• Mr Aafjesschool Meteren

    Gillian Franje
  • De Lingeborgh Geldermalsen

    Gillian Franje
  • De Bloeiende Betuwe Rhenoy

    Gillian Franje

Olympisch marathonloopster in de klas!

25-09-2018, 21:06 | Lezersnieuws | GJ

Vandaag bezocht Olympisch marathonloopster Andrea Deelstra als verrassing drie scholen in de gemeente Geldermalsen. Leerlingen konden haar interviewen en diverse loopactiviteiten beoefenen. Dat leidde al gelijk tot heel veel enthousiasme over hardlopen bij vele leerlingen.

 

Opeens stond Andrea dinsdagochtend op de Meester Aafjesschool uit Meteren in de klas van meester Jurgen bij leerlingen, die dagelijks met hem de Daily Mile lopen; een rondje rondom de school. Andrea vertelde over haar leven als professioneel marathonloopster en natuurlijk werd daarna gezamenlijk de Daily Mile gelopen.

 

Even daarna was het de beurt aan een klas van de Lingeborgh uit Geldermalsen. Op het veld van MVV’58 in Meteren vond in een ongedwongen sfeer de kennismaking met Andrea plaats. De leerlingen sloten met plezier af met loopscholing op het door Andrea uitgezette parcours.

 

Tot slot werden twee klassen van de Bloeiende Betuwe in Rhenoy bezocht. Na een aantal mooie vragen over de Olympische marathon van Andrea in Rio de Janeiro, werd de buitenlucht opgezocht om met elkaar te gaan rennen. Na het uitdelen van diverse handtekeningen vertrok Andrea huiswaarts.

 

De kinderen op de drie bezochte scholen waren onder de indruk van het onverwachte bliksembezoek van Andrea. Enkele leerlingen reageerden gelijk enthousiast door voor te stellen om 's middags met elkaar te gaan hardlopen, ‘om later net zo goed als Andrea te worden’.

 

Het bezoek van Andrea was op initiatief van de gemeente Geldermalsen in het kader van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). JOGG is een landelijke campagne om jongeren te laten opgroeien in een gezonde leefomgeving. De gemeente ondersteunt sinds 2016 bij diverse activiteiten, die tot een gezonde leefstijl leidt met aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging.