• Schminken en schilderen op de Oogstmanifestatie Bij Bewust Betuwe

  Hilde Engels
 • De hoogste zonnebloem

  Familie Iterson
 • Trekpleister Bee buzz van de Werkbij

  Hilde Engels
 • Nieuw! Insectenhotel bij de Pluk onthuld

  Dick van Leeuwen

Oogstmanifestatie groot succes!

10-10-2017, 22:00 | Lezersnieuws | jacqueline van rooij

Zaterdag 7 oktober gonsde het van de activiteiten bij De Pluk.

De Oogstmanifestatie van Bij Bewust Betuwe bood voor jong en oud een leerzaam en gezellig programma.

Kinderen werden geschminkt en konden zelf aan de slag met de verfkwasten, met een VR-bril op het hoofd door de bijenkast vliegen, bijenhotels maken of verkleden als bij! Bij imker Simon konden bijen in levende lijve bekeken worden achter glas. Bijenkoningin Sonne Copijn reikte de prijzen uit van de fotowedstrijden. De hoogste zonnebloem was wel 4 meter en 30 cm!

Leerzaam met prachtige foto's waren de presentaties van Arie Koster van de Bijenhelpdesk en Kars Veling van de Vlinderstichting. Voor de liefhebbers van natuurbeleving was er volop informatie van IVN, de Vlinderstichting, RAVON, en Natuur en Vogelwacht Culemborg. Tuinliefhebbers konden alvast insectvriendelijke biologische bollen inslaan bij JUB Holland, biologische zaadmengsels en planten met tips voor ontwerp en beheer van Marjolein Tuinwerk. De Fruitmotor voor duurzame fruitteelt was er met sprankelende appelcider Krenkelaar. ook was er een honingkeuring voor de imkers

Op 4 posters hingen de biodiverse resultaten van de Bij Bewust Betuwe gemeenten en Waterschap.

Als klap op de vuurpijl bood Bij Bewust Betuwe De Pluk een insectenhotel aan bij het terras, dat werd onthuld door Ferd de Waal.