• programma 15 juni

  eigen foto
 • uitnodiging 15 juni

  eigen foto
 • vernissage grote Piet Mulder kunstroute

  eigen foto
 • te koop aangeboden kaarten van werken van Piet Mulder

  eigen foto
 • drukbezochte vernissage grote tentoonstellingsroute Piet Mulder 18 mei - 5 oktober 2019

  eigen foto

Opening derde culturele zomerweek, zaterdag 15 juni a.s. door wethouder Rutger van Stappershoef

09-06-2019, 18:00 | Lezersnieuws | Joke

In de derde week van juni, van 15 juni tot en met 23 juni a.s. organiseert de Stichting nu voor de derde maal de culturele zomerweek, met op zaterdag 22 juni de kunst, cultuur en curiosamarkt in het centrum van Geldermalsen. Tijdens deze culturele zomerweek wordt ook nog een extra kleine tentoonstellingsroute Piet Mulder aan de grote route toegevoegd en zullen er ook werken van Piet Mulder te zien zijn, bij een aantal particuliere adressen. Zie hiervoor ook het programmaboekje van de derde culturele week of het routeboekje van de Piet Mulder Kunstroute. www.skcwb.nl

O.a. dinsdag 18 juni in Ravestein middag voor de ouderen in het kader van Ik hou van Holland thema, woendag 19 juni film over de schilder Van Gogh met inleiding door Gerd Buyserd-van Doorslaer, met ondersteuning van begeleidende sketches door twee spelers van Elckerlyc, donderdag 20 juni a.s. concert in de centrumkerk met o.a. Betuws Dagorkest en zangeres Mies de Lannoy, zondag 23 juni lazy jazzy afternoon concert in de Pluk met Sweet Blossom Orchestra.

Vernissage van de kleine Piet Mulder route alsmede opening van de culturele week vindt plaats zaterdag 15 juni a.s. vanaf 16.00 uur in Huize Buyserd, Kerkstraat 1 te Tricht. De opening zal verricht worden door wethouder Rutger van Stappershoef.

De kleine tentoonstellingsroute loopt langs Huize Buyserd, met thema Piet Mulder – portretten, langs camping de Karekiet te Erichem, langs Tuindorp 46, waar de voormalige buren van Piet en Hanna Mulder hun huis op speciale tijden tijdens de culturele zomerweek openstellen en de prive collectie van hen tentoonstellen, langs verzorgingshuis Ravestein, waar naast de expositie Ik hou van Holland, ook werken van Piet Mulder zijn te zien, de centrumkerk in Geldermalsen waar tijdens openingstijden ook werk van Piet Mulder is te zien.

Dit in vervolg op de uiterst succesvolle vernissage van 18 mei jl. van de grote Piet Mulder tentoonstellingsroute.

Dit jaar zou Piet Mulder 100 zijn geworden. Piet Mulder, schilder van het Betuws landschap. Nog eenmaal wordt zijn oeuvre in een boek uitgegeven en nog eenmaal worden zijn werken getoond. In maar liefst 10 locaties in de regio rivierenland, is gedurende de periode 18 mei t/m 5 oktober 2019 werk van Piet Mulder te zien. Hiervoor is een speciaal route boekje uitgegeven.

De grote Piet Mulder tentoonstellingsroute loopt langs de locaties: De Pluk Geldermalsen, Stapelbakker Marienwaerdt Beesd, De Gelderlandfabriek en het Elisabeth Weeshuis te Culemborg, Het Veerhuis te Varik, Flipje Streekmuseum te Tiel, Het Maarten van Rossum Huis te Zaltbommel, de Taveerne van het Fort Asperen te Acquoy en het Stroomhuis te Neerijnen.

Op alle locaties is ook werk van Piet Mulder te koop en heeft de Stichting 32 kaarten uitgegeven, van werken van Piet Mulder. Deze zijn per stuk of per 5 en 10 en alleen via de Stichting als totaal jubileum uitgave pakket te koop. Zie hiervoor de website: www.skcwb.nl

Stichting sKCWB is opgericht 6 april 2018. Een non-profit organisatie met het doel culturele uitingen van Betuwnaren te bevorderen en te stimuleren. Een levendige ontplooiing van cultureel en agrarisch erfgoed in de West-Betuwe, met de nodige toeristische en vernieuwende impulsen. De liefde voor ons culturele, agrarische en toeristische erfgoed, die is het waard om breed onder de aandacht gebracht te worden. Binnen en buiten de Betuwe.