• Deelnemers opruimactie en het ingezamelde afval

    Iris Spaink
  • Alle deelnemers van de opruimactie

    Iris Spaink

Opruimactie zwerfafval Geldermalsen geslaagd

18-09-2018, 10:29 | Lezersnieuws | Muri

Op zaterdag 15 september 2018 heeft JCI Lek en Linge samen met 45 vrijwilligers deelgenomen aan de wereldwijde opruimactie: World Cleanup Day. Wereldwijd zijn miljoenen mensen in 150 landen de straat op gegaan om afval op te ruimen. JCI Lek en Linge heeft zwerfafval opgeruimd in Geldermalsen. In totaal is er maarliefst 660 kilogram afval verzameld, in slechts twee uur tijd.

Janine Broekman, lid van JCI Lek en Linge en initiatiefnemer van de actie in Geldermalsen, blikt terug op een geslaagde ochtend: “Een mooie opkomst van deelnemers, een gezellige actieve ochtend en een fantastisch resultaat”.

Met 45 deelnemers, van jong tot oud, waaronder ook vrijwilligers van Zwerfafvalbrigades Deil en Geldermalsen, is op zaterdagochtend zwerfafval via prikstokken verzameld. Gemeente Geldermalsen heeft een centrale afsluiting verzorgd, waarbij al het verzamelde afval is gewogen. Daardoor is het totaal aantal verzameld afval bekend geworden.

JCI Lek en Linge
JCI Lek en Linge maakt deel uit van JCI Nederland (voorheen Junior Kamer), een wereldwijd opererende organisatie van jonge, ambitieuze en ondernemende mensen in de leeftijd tot 40 jaar die hun netwerk willen uitbouwen, zich persoonlijk willen ontwikkelen en een bijdrage willen leveren aan positieve verandering in de samenleving door het ondersteunen van goede doelen. Wil je ook van dit netwerk deel uit maken? Neem dan contact op via het formulier op www.jcilekenlinge.nl