Pas na de zomer een speeltuin voor Ophemert

12-07-2018, 22:38 | Lezersnieuws | Roelof

De crowdfundingactie die Speeltuinvereniging 't Slingerbos heeft opgezet heeft helaas het doel niet bereikt. Dit betekent echter slechts een kleine vertraging voor de speeltuin. “We gaan door met acties tot de speeltuin er staat!” zegt initiatiefnemer Bos enthousiast. “Als we het streefbedrag bereikt hadden dan zou voor augustus de schop in de grond zijn gegaan. De statiegeldflessenactie is wel een succes geworden”, sluit zij af, wijzend naar een enorme berg flessen in de schuur. “Die ga ik gauw inleveren.”

Het doel van de vereniging blijft om een speeltuin neer te zetten die genoeg aantrekkingskracht heeft om niet alleen Ophemert te bedienen. De vereniging is actief bezig particulieren en bedrijven uit de omgeving te benaderen om zo sponsorgelden binnen te krijgen. Al verschillende bedrijven dragen hun steentje bij – maar er is nog meer nodig. Ook particuliere donateurs kunnen de speeltuin mogelijk maken. “Vele kleine beetjes maken een mooie speeltuin,” stelt mede-initiatiefnemer Vergeer. “Wie ons steunt kan rekenen op een vermelding op onze website, nog voor de speeltuin er is.”

Wie helpen wil kan voor 25 euro per jaar donateur worden; hiervoor staat een speciaal formulier op de website van de vereniging (http://svslingerbos.bentrein.com). Ook bedrijven die het positieve van een speeltuin bij het Slingerbos in Ophemert inzien, kunnen contact leggen via deze website.

“Wij verwachten dat de speeltuin meer gezinnen met (jonge) kinderen naar de nieuwe wijk zal trekken, wat goed is voor de verenigingen en bedrijven in Ophemert,” motiveert bestuurslid De Heus. Voorzitter Kusters voegt daar aan toe dat de speeltuin de nieuwe kinderen zal helpen integreren in het dorp. “De speeltuin zal fungeren als een sociale ontmoetingsplek voor oude en nieuwe bewoners van het dorp. Dit zal de sociale cohesie stimuleren.”