• Melissa van Doesburg en Mirthe van Grinsven

    Hanny Hooisma

Persoonlijke successen voor GVG turnsters

18-12-2017, 14:11 | Lezersnieuws | GVG Geldermalsen

Naast de jongens kwamen er ook een aantal meisjes van Gymnastiek Vereniging Geldermalsen kwamen in actie op de eerste regiowedstrijd in Amersfoort. Waar zij de eerste stappen kunnen zetten om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Elise de Waal (junior D) is langzaam de elementen tijdens de trainingen en in de wedstrijdoefeningen weer aan het uitbreiden. Op sprong en balk werden onnodige fouten gemaakt, maar het struikelblok vloer ging al een stuk beter dan een week eerder met een nieuwe salto-overslag combinatie.

De instappers Mirthe van Grinsven en Melissa van Doesburg turnden hun eerste officiële wedstrijd prima, de moeilijkheid is op niveau maar in de uitvoering zijn nog punten te verdienen.

Bij de pupillen 1 liet Myrthe van Bree een stabiele wedstrijd zien. Op balk turnde ze een foutloze oefening die in de uitvoering door de jury ruim werd beoordeeld, maar in de moeilijkheid is nog winst te behalen. De vloeroefening was wederom een plaatje, een 13.700 was goed voor een cijfer binnen de top 5. Allround werd ze in deze sterke categorie 9e.

Myrthe van Toorn (pupil 2 N3) mocht de wedstrijddag afsluiten en begon helaas met een ongebruikelijke, valse start op de balk. Ondanks een knap herstel op de overige toestellen was de opgelopen achterstand te groot om zich in de bovenste helft te mengen. Zie ww.gvg-geldermalsen.nl voor meer foto's en de volledige uitslag.