Presentatie nieuwe cultuuragenda Cultuurplatform Geldermalsen

13-06-2018, 22:37 | Lezersnieuws | martine

Het Cultuurplatform nodigt hierbij iedereen uit die interesse heeft in kunst en cultuur in de gemeente Geldermalsen om aanwezig te zijn bij de presentatie van de cultuuragenda op donderdagavond 21 juni.

Op 24 mei 2016 heeft de gemeente Geldermalsen de cultuur- en erfgoedsector uitgenodigd voor een interactieve uitwisseling van ervaringen en ideeën. Deze avond leidde tot de totstandkoming van de nota Kunst, Cultuur en Erfgoed 2017-2020, “van goed naar beter”. Eén van de uitkomsten van deze bijeenkomst was de breed gedragen behoefte om beter bekend te maken wat er gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Geldermalsen. Zo ontstond het idee voor een digitale culturele- en evenementenagenda. Een ander resultaat van de avond was de behoefte aan een cultuurplatform, bestaande uit mensen die het culturele veld vertegenwoordigen. Het Cultuurplatform is inmiddels opgericht en is samen met de gemeente aan de slag gegaan om de uitgangspunten van de nota verder uit te werken, om culturele initiatieven te ondersteunen en de gemeente hierin gevraagd en ongevraagd te adviseren.

De bijeenkomst op 21 juni start om 19.00 uur met een inloop met koffie en muziek. De start van het programma is om 19.30 uur. Deze bijeenkomst met cabaret en muziek vindt plaats in de bijzondere entourage van de voormalige katholieke kerk in Rumpt, die momenteel met veel enthousiasme wordt behouden door Bart van den Goorbergh en Margreet van Iterson. Adres: Schuttersteeg 2, Rumpt.
Wilt u vóór 18 juni doorgeven of u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn? Dit kan door een mail te sturen aan cultuurplatformgeldermalsen@gmail.com, onder vermelding van uw naam en eventueel uw culturele discipline.