• Een bus en een vrouw

    Rabobank West Betuwe

Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2018

14-03-2019, 12:30 | Lezersnieuws | rabobank

Samen meer bereiken in een snel veranderende omgeving

Rabobank West Betuwe publiceert vandaag haar maatschappelijk jaarverslag 2018. De bank legt hiermee zowel maatschappelijk als financiële verantwoording af. Het verslag laat naast de groei van de bank in 2018 ook de impact op mens, milieu en de maatschappij zien.

De bank wil een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Met de missie ‘Growing a better world together’ geeft de bank hier invulling aan. Dit heeft geresulteerd in ondersteuning van diverse pakkende initiatieven in Nederland en internationaal, meer tevreden klanten, bijdrage aan baanbrekende innovaties en betere financiële resultaten.

Blijvend het verschil maken
Onlangs is er een nieuw inrichtingsmodel voor de lokale banken doorgevoerd. Dankzij deze veranderingen wil Rabobank in Nederland lokaal en in de regio blijvend het verschil maken. “Met het oog op de veranderingen in de maatschappij staat het versterken en aanpassen van onze digitale dienstverlening de komende jaren voorop. Onze insteek daarbij is en blijft een goed contact met onze klanten en leden”, zo zegt Ans Verhoef directievoorzitter bij Rabobank West Betuwe.

Maatschappelijke bijdrage in West Betuwe
“Als coöperatie dragen we naast onze financiële dienstverlening ook bij aan de ontwikkeling van de omgeving, waar onze klanten wonen en werken”, zo vervolgt Ans Verhoef. “In het afgelopen jaar hebben we met name geïnvesteerd in duurzaamheid, bevordering van ondernemerschap, voedselvoorziening, leefbaarheid en zelfredzaamheid. Een aantal initiatieven dat daaraan bijdraagt heeft het afgelopen jaar een bijdrage uit het coöperatief stimuleringsfonds ontvangen. In totaal is hiermee bijna € 250.000,- geïnvesteerd in de lokale samenleving. Daarnaast hebben we via sponsoring en het fonds Een aandeel in de Betuwe een bedrag van ruim € 230.000,- bijgedragen aan verenigingen en stichtingen die de Betuwe een beetje mooier maken.”

Ook in 2019 ondersteunt Rabobank West Betuwe verenigingen en stichtingen die de Betuwe een beetje mooier maken via het fonds Een Aandeel in de Betuwe. Initiatieven die bijdragen aan de ambities van de bank op het gebied van duurzaamheid, bevordering van ondernemerschap, voedselvoorziening en zelfredzaamheid kunnen ook in 2019 op steun rekenen uit het coöperatief stimuleringsfonds.

Bekijk hier de infographic met maatschappelijke impact in onze regio.