• Truus Vermeulen met twee collega's.

    Rabobank West Betuwe
  • Certificaat

    Rabobank West Betuwe

Rabobank West Betuwe dementievriendelijke bank

26-03-2019, 09:57 | Lezersnieuws | Rabobank

Vanaf 25 maart prijkt de ‘vergeet-me-niet-sticker’, het dementievriendelijk-logo, op de kantoren van Rabobank West Betuwe in Geldermalsen, Culemborg, Opheusden en Tiel. De sticker werd uitgereikt door Truus Vermeulen, voorzitter Alzheimer Nederland van afdeling Rivierenland. De bank hoopt hiermee zoveel mogelijk drempels weg te nemen bij klanten om zo lang mogelijk financieel redzaam te blijven.

Training dementie
Hoe kun je iemand met dementie herkennen? En hoe kun je deze mensen het beste benaderen? Dit zijn belangrijke vragen voor naaste familie en vrienden, maar ook voor bedrijven. “Ook onze adviseurs liepen tegen dergelijke vraagstukken aan”, aldus Judith Kroon, manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank West Betuwe. Ingrid van Malsen, adviseur dagelijkse bankzaken bij de bank vult aan: “In de bank komen we geregeld klanten tegen die verward zijn of niet meer weten waarom ze naar de bank zijn gekomen. Op het moment dat dit gebeurt, willen we de klant zo goed mogelijk helpen. Daarom heb ik samen met 18 adviseurs van verschillende afdelingen een op maat gemaakte training ‘Omgaan met dementie’ gevolgd.

De gevolgen van dementie
Veel mensen beseffen niet dat dementie gedrag en karakter kan veranderen. Zo kan een stemming zonder duidelijke aanwijzing omslaan en kan iemand verdrietig, angstig of achterdochtig worden. “Het aantal mensen met dementie groeit en de Rabobank vindt het belangrijk om hen goed te kunnen helpen”, vervolgt Judith. “Bij (beginnende) dementie worden geldzaken ingewikkelder. Dan is het soms lastig om zelf nog de bankzaken te regelen. Het doel van de training is dat we klanten kunnen helpen om zo lang mogelijk financieel redzaam blijven. De adviseurs waren zeer enthousiast over de training en hebben naderhand allemaal een certificaat ontvangen.”