• Hans van Kranenburg van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank West Betuwe bekrachtigen de nieuwe overeenkomst met een handdruk.

    Caroline van der Burg

Rabobank West Betuwe trouwe sponsor Bloesemtocht en Bloesemrun

05-02-2019, 11:42 | Lezersnieuws | Annette

GELDERMALSEN – Al ruim twintig jaar is de Rabobank sponsor van de Rode Kruis Bloesemtocht en toonde zich in 2016 ook meteen een enthousiast ondersteuner van de Bloesemrun. Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank West Betuwe, tekende onlangs een nieuw sponsorcontract waardoor de stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht ook de komende drie jaar op steun van de bank mag rekenen voor de Bloesemtocht en BloesemRun.

“Vanuit onze maatschappelijke rol als coöperatieve bank vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de (lokale) gemeenschap op verschillende vlakken, waaronder vitaliteit. Vitaliteit staat bij de Rabobank hoog in het vaandel; een actieve groep medewerkers is ook dit jaar weer van de partij.”

Goede doel

Al vele jaren steunt Rabobank West Betuwe de Bloesemtocht. “We zijn blij dat we weer een langdurige samenwerking aangaan om zo bij te dragen aan het goede doel. We zijn al ruim twintig jaar sponsor van de Bloesemtocht en vanaf de eerste editie van de Bloesemrun. Beleving, sport, gezelligheid en het goede doel worden bij beide evenementen mooi verbonden,” vertelt Boer. Hans van Kranenburg, voorzitter van de stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, en Remco Boer ondertekenden het nieuwe contract net voor de start van een ander evenement voor het goede doel, de Hope4Life Ontbijtrun in Deil. 

De opbrengst van de Bloesemtocht en - run wordt zoals ieder jaar besteed aan steun aan de sociaal zwakkere en vereenzaamde mensen in onze samenleving. Een aanzienlijk deel gaat naar projecten van het Nederlandse Rode Kruis. Ongeveer 25% van de opbrengst gaat naar projecten die door het bestuur van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht samen met het Rode Kruis worden aangewezen, uiteraard in lijn met de doelstelling van de stichting. En ook dit jaar gaat er weer 5% naar doelen die via de vrijwilligers worden aangedragen.

Inschrijving open

De inschrijving voor de Bloesemrun op vrijdag 12 april en de Bloesemtocht op zaterdag 13 april is gestart. Alle routes – grotendeels autovrij - leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Meer informatie

Meer informatie en voorinschrijving via de website rodekruisbloesemtocht.nl, of volg de Bloesemtocht op Facebook, Twitter of Instagram. Voorinschrijving biedt korting en met dit startbewijs kunnen wandelaars op 13 april direct van start.